Ravenstein

Een weekend zigzaggen over en langs de Maas

Pontjesdagen verplaatst naar 5 en 6 september

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Door de ontwikkelingen en maatregelen vanuit de overheid rond het coronavirus kan de eerste editie van de Pontjesdagen niet doorgaan op 2 en 3 mei. Het evenement wordt verplaatst naar 5 en 6 september dit jaar. “Het is ook aan ons om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Iedereen moet in deze periode grote groepen mensen vermijden. Daarom hebben wij besloten het evenement te verplaatsen naar het eerste weekend van september”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders. "Het event verplaatsen is onvermijdelijk. De organisatie wil op geen enkele manier de gezondheid van bezoekers en deelnemers in gevaar brengen."

De Pontjesdagen zijn een combinatie van actieve fiets- en of wandelroutes over zo’n negentig kilometer langs en over de Maas en een omvangrijk programma met diverse activiteiten georganiseerd door musea, waterschappen en betrokken ondernemers. Centraal staan de veren en voet- en fietspontjes in het gebied van Woudrichem tot Wijchen, waaronder die in Demen en Ravenstein. Gemeente Oss behoort tot de initiatiefnemers. Jeannette Huussen, coördinator toerisme en vrije tijd in Oss, spreekt van een verstandig besluit. “Vaak is het in september nog heerlijk weer, ideaal om te fietsen, wandelen en er op uit te gaan. Vanzelfsprekend dat het evenement dus naar het najaar verplaatst. De betrokken ondernemers hebben het zwaar te verduren op dit moment. Een boost kunnen ze wel gebruiken, fijn als de Pontjesdagen een positieve bijdrage kunnen leveren.”

Groot aanbod aan activiteiten
Met heel veel enthousiasme waren er al ideeën geboren en plannen op papier gezet, van een gezamenlijke bierroute, wandelingen en fietstochten langs bijzondere en historische plekjes langs de Maas tot verhalenvertellers op de pontjes. Er hadden zich ruim veertig ondernemers aangemeld met meer dan 115 activiteiten. In de komende periode zal dit alleen nog maar groeien. In tussentijd blijft de organisatie hard aan een mooi programma in gebied langs de Maasoevers werken. Op www.pontjesdagen.nl en www.facebook.com/Pontjesdagen blijf je op de hoogte.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties