Ravenstein

Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Na een paar keer uitstellen vinden zaterdag 3 en zondag 4 juli de eerste Pontjesdagen plaats. Op de fiets of te voet zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes, die een centrale plek innemen tijdens deze pontjesdagen. Langs de route van zo’n 90 kilometer bezoek je mooie pareltjes langs de Maas en word je passend binnen de geldende maatregelen verrast door musea, waterschappen en betrokken ondernemers.

Het thema voor de Pontjesdagen is verbinden. “De pontjes staan voor de verbinding tussen beide Maasoevers maar ook tussen de betrokken provincies, gemeenten en ondernemers”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders, betrokken bij de organisatie van dit weekend. In het gebied liggen onder andere vestingstadjes Woudrichem, Heusden, Batenburg, Ravenstein en Megen en ’s-Hertogenbosch en Oss. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.

Speciale app
In het kader van Pontjesdagen is er voor het weekend een speciale fiets- en wandelkaart beschikbaar waar alle pontjes en de deelnemende bedrijven en organisaties op vermeld staan. Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts 50 eurocent per overtocht. De deelnemende ondernemers zorgen voor aantrekkelijke rustplekken en waar mogelijk voor diverse acties waarmee de beleving in het bijzonder gebied nog mooier wordt. Het Waterschap Aa en Maas heeft een speciale app ontwikkeld. Deze is te downloaden via www.maasverhalen.nl. Ook hiermee wordt de beleving versterkt door de verhalen, die horen bij de verschillende voorgestelde routes.

Deze eerste Pontjesdagen staan niet op zichzelf. Het is de bedoeling om het evenement elk jaar of om de twee jaar te organiseren om zo nog meer kansen te bieden het gebied te verkennen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een mooi programma in het gebied langs de Maasoevers. Het blijft onzeker hoe de ontwikkelingen rond het coronavirus verlopen. Tijdens de fietstocht zijn de dan geldende covid-maatregelen van kracht, zoals anderhalve meter afstand, maximum aantal bezoekers per locatie, dragen van mondkapjes binnen en op de pontjes en het maximum aantal fietsers op de pontjes. De ontwikkeling van het virus is van invloed op de activiteiten waarmee je onderweg verrast wordt. Via www.pontjesdagen.nl en www.facebook.com/Pontjesdagen blijf je op de hoogte van ontwikkelingen rond de organisatie en programma’s van de pontjesdagen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties