Ravenstein

Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Dit jaar vinden voor het eerst de Pontjesdagen plaats in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 mei. Op de fiets of te voet kun je zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes die dat weekend weer in de vaart gaan. Die nemen een centrale plek in. Langs de route van zo’n negentig kilometer worden activiteiten georganiseerd door musea, waterschappen en betrokken ondernemers.

Het thema voor de Pontjesdagen is verbinden. “De pontjes staan voor de verbinding tussen beide Maasoevers en tussen de betrokken provincies, gemeenten en ondernemers”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders. In het gebied liggen naast Ravenstein nog andere vestingstadjes als Woudrichem, Heusden, Batenburg en Megen, net als de steden ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden, direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.

Speciale fiets- en wandelkaart
In het kader van de Pontjesdagen zal er voor dit weekend een speciale fiets- en wandelkaart voorhanden zijn waar activiteiten op vermeld staan. Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts 50 eurocent per overtocht. Ook hebben de deelnemende ondernemers aantrekkelijke acties.
Deze eerste Pontjesdagen staan niet op zichzelf. Het is de bedoeling om het evenement elk jaar of om de twee jaar te organiseren en zo nog meer kansen te bieden om het gebied te verkennen. De Pontjesdagen zijn een initiatief van de gemeenten Heusden, Maasdriel, West Maas en Waal, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een mooi programma in gebied langs de Maasoevers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via www.facebook.com/Pontjesdagen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties