Ravenstein

Theatercollectief Een Schone Dood speelt negen keer In het gras

Philips van Kleeftheater opent 18 juni in Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN – In vestingstadje Ravenstein wordt op vrijdag 18 juni een prachtig nieuw theater geopend: het Philips van Kleeftheater. Diezelfde avond vindt op de locatie aan het Philips van Kleefpad (voorheen het Pollekespad, red.) de eerste in een serie van negen voorstellingen plaats van de swingende openluchtkomedie In het gras van theatercollectief Een Schone Dood.

Theatercollectief Een Schone Dood (met de makers van De Vloek van Ravenstein en Elsa van Brabant) maakt sinds 2012 kleinschalig theater op bijzondere locaties in de regio Nijmegen. Om de corona-ellende uit te zwaaien waagt het gezelschap zich aan een doldwaze komedie in het ‘lach-of-ik-schiet-genre’. “Om het theater te vieren waarin alles mogelijk is en alles mag”, vertelt scriptschrijver Erik Karel de Vries. “In het gras is een zedenschets voor het
hele gezin vanaf 18 jaar. Maar bovenal is deze swingende openluchtkomedie op maat gemaakt voor het nieuwe Philips van Kleeftheater in Ravenstein.”

Het verhaal
In het gras gaat over de schijnbaar onoverkomelijke verschillen tussen twee volken. Erik Karel de Vries: “Wat hen bindt is de liefde, of in elk geval de wens om gemeenschap met elkaar te hebben. Maar voor dit hogere doel moeten eerst heel wat vastgeroeste tradities opzij worden geschoven. Gelukkig gloort er hoop achter de bergen. Er dient zich een gemeenschappelijke vijand aan en
dat schept een band.”

Speeldata In het gras
Spel: Lidwin van Grunsven, Linda Tiesma, Rob Beumer en Erik Karel de Vries.
Speeldata: 18, 19, 20, 24, 25, 26 juni en 2, 3 en 4 juli; aanvang: 20.15 uur.
Duur: circa 60 minuten
Kaartverkoop: Kaarten à 17,50 zijn verkrijgbaar via www.eenschonedood.nl

Na afloop opent Stadsbrouwerij Wilskracht op locatie haar fusten. Het Philips van Kleeftheater is gelegen aan het Philips van Kleefpad (voorheen Pollekespad) in Ravenstein. Let op: Bij In het gras zit het publiek in het gras, dus alle bezoekers wordt verzocht een kussentje of een laag strandstoeltje mee te nemen. Er zijn slechts enkele plekken voor bezoekers die afhankelijk zijn van een (rol)stoel.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties