Ravenstein

Zuiderwaterlinie-evenement De Sprong op 23 juni

Parachutesprong en theaterfestival in Grave en Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/RAVENSTEIN - In onder meer Grave en Ravenstein vindt op zaterdag 23 juni vanaf 15 uur het Zuiderwaterlinie-evenement ‘De Sprong’ plaats. Deze dag is er een parachutesprong en een theaterfestival op vijf locaties van de Zuiderwaterlinie. Voor de stelling Grave-Ravenstein gebeurt dit bij het Gemaal van Sasse aan de Mars en Wijthdijk 1 in Grave. De toegang is gratis.

Tientallen parachutisten maken op deze dag een vredes-parachutesprong boven de Zuiderwaterlinie. Bij de stelling Grave-Ravenstein gebeurt dit om 16 uur. Vliegbasis Eindhoven levert voor de parachutesprong onder andere een C-130 Hercules-vliegtuig. De vliegtuigen vliegen in formatie laag over de hele Zuiderwaterlinie en splitsen op om de parachutisten hun sprong te laten maken. Tijdens De Sprong is er bij het Gemaal van Sasse ook een prachtig uitzicht op de sluis, de stuw en de brug.

Het Theaterfestival
Op de festivallocaties langs de Zuiderwaterlinie kunnen bezoekers genieten van
acteurs, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers. Kom bijvoorbeeld luisteren naar het Zuiderwaterlinie-orkest, genieten van een spectaculair optreden van de theatermakers van De Kwekerij of een kijkje nemen in de kunstcaravans van Tour d’artistique. Het programma begint om 15 uur en eindigt om 18 uur. Kom gezellig met de hele familie, strijk neer in het gras en neem je eigen stoel of picknickkleed mee.

Nacht van Muzelinck
Aansluitend start vanaf 19 uur bij Muzelinck in Oss de Nacht van Muzelinck. Het adres is Raadhuislaan 18 in Oss. Hier kunnen bezoekers komen genieten van nog meer muziek, theater, dans en beeldende kunst.

De Zuiderwaterlinie
De Zuiderwaterlinie is een oude verdedigingslinie die is gebouwd in de 16e en 17e eeuw. Als een parelketting verbindt de linie elf Brabantse vestingsteden. Deze gaan op in de vijf stellingen: de West Brabantse Waterlinie, stelling Willemstad, stelling Breda-Geertruidenberg, stelling ’s-Hertogenbosch-Heusden en stelling Grave-Ravenstein. In tijden van oorlog zette het Nederlandse leger het land tussen de vestingsteden onder water met een stelsel van dijken en sluizen. Hierdoor konden Spaanse en Franse legers niet in een keer oprukken naar het noorden van Nederland.
De partners in de Zuiderwaterlinie zijn onder meer gemeenten Oss en Grave, de provincie Noord-Brabant, waterschappen, VisitBrabant, ANWB en Staatsbosbeheer. Zij hebben dit evenement samen georganiseerd om de Zuiderwaterlinie bekender te maken.

Meer informatie is te vinden op www.zuiderwaterliniefestival.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties