Ravenstein

Diplomatiek overleg over openen ambassade in vrijstaat

Oproepfanfare St. Victor en de Pony rukt uit voor ontvangst Ierse secretaris-generaal in Oss

Door Theo van Duren

OSS - De hoge Ierse ambtenaar Séamus McFroster brengt woensdag 29 augustus een bezoek aan de vrijstaat. McFroster is onlangs benoemd tot secretarisgeneraal van het Ministerie voor het openen of sluiten van ambassades van kleine landen in het buitenland. Zijn eerste missie voert hem naar de vrijstaat met als opdracht: diplomatieke betrekkingen aanknopen, handelsverdragen sluiten en een ambassade openen. Ter gelegenheid van dit historische bezoek heeft Oss een Ierse theateravond georganiseerd waarbij McFroster eregast zal zijn. 

De Ierse secretarisgeneraal Séamus McFroster van het Ministerie voor het openen of sluiten van ambassades van kleine landen in het buitenland, brengt woensdag 29 augustus een bezoek aan de vrijstaat.

Omdat het bezoek wordt aangemerkt als ‘Staatsbezoek’ is Oproepfanfare Sint Victor en de pony opgeroepen. Samen met het volk van Oss zal gepoogd worden om het Ierse volkslied ten gehore te brengen. De ‘Dienst Diplomatiek Vervoer’ zal worden ingezet om McFroster veilig van schiphol naar Oss te brengen.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties