Ravenstein

Op naar Ravenstein: veelzijdige vlooienmarkt langs sfeervolle stadsgrachten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Vestingstadje Ravenstein vormt op zondag 1 september voor de 34ste keer het decor voor de jaarlijkse vlooienmarkt Op naar Ravenstein. De sfeervolle markt langs de fraaie stadsgrachten is voor bezoekers geopend van 9 tot 16.30 uur. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Personen boven de 12 jaar betalen 3 euro entree. Parkeren is gratis.

De markt, die elk jaar plaatsvindt op de eerste zondag van september, staat in de wijde omgeving bekend om zijn sfeer en gezelligheid. Er staan zo’n driehonderd kramen met een veelzijdig aanbod aan glas, aardewerk, boeken, poppen, muziekdoosjes en andere interessante waren.
Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wordt voor de kinderen een afzonderlijke kindermarkt ingericht waar zij onder andere hun overbodig geworden speelgoed, leesboeken, computerspellen en/of verzamelingen op een kleedje kunnen aanbieden. Dit legertje amateur-verkopertjes, dat tot de leeftijd van 12 jaar gratis mag deelnemen, groeit jaarlijks en oogst bijzonder veel succes. Het kinderparadijs wordt opgevrolijkt met diverse verrassende attracties, een clown en behendigheidsspelen.
Wanneer je moe bent geworden van het slenteren langs alle prullaria en wil genieten van een hapje of drankje kun je terecht op het grote terras met muziek.

De markt wordt georganiseerd met behulp van vele vrijwilligers en diverse verenigingen uit Ravenstein, waaronder Stichting Carnaval Ravenstein,
Jeugdcarnaval, Scouting Ravenstein, het Sinterklaascomité en koor Mix of Music. Doel is om meer financiële armslag te verwerven voor het plaatselijke verenigingsleven. Kijk voor meer info op www.OpNaarRavenstein.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties