Ravenstein

Nooit eerder gespeeld werk van Johan Coenradus Boers

Nijmeegs Strijkersgilde brengt ‘Van Eigen Bodem’

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Met het voorjaarsprogramma ‘Van Eigen Bodem’ in het weekend van 14 en 15 april blijft het Nijmeegs Strijkersgilde dicht bij huis. Letterlijk, want bijna alle componisten op het programma, lieten hun voetstappen in de Waalstad achter. Onder leiding van dirigent Rolf Verbeek en met medewerking van solisten Lidia van der Vegt (hobo) en Frans van Geffen (fluit) hoor je het historische, academische en eigentijdse karakter van Nijmegen in werken van componisten J. Engelhard, H. Andriessen en een nooit eerder vertolkt stuk van J.C. Boers. Daarnaast staan ook Mozart en Honegger op het programma.

Componist Johan Coenradus Boers werd in 1812 geboren in Nijmegen. Geïnspireerd door Mozart schreef hij onder meer een treurmars voor de uitvaart van Koningin-moeder Anna Paulowna in 1865 en de ouverture Noviomagum voor de ingebruikname van de spoorbrug over de Maas in 1878. Musicoloog Pieter de Oude vond in de archieven van het Nederlands Muziek Instituut in Den Haag een nooit vertolkte Andante voor altviool solo en strijkkwartet. De bewerking van De Oude beleeft een primeur in het voorjaarsconcert van het Nijmeegs Strijkersgilde.

Sinds 2008 speelt het Nijmeegs Strijkersgilde muziek die specifiek voor strijkorkest is geschreven. Een rijk genre dat meer aandacht verdient. Jaarlijks worden twee ambitieuze projecten gespeeld met uiteenlopende thema’s en wisselende dirigenten. Het (project)orkest bestaat uit ervaren amateurmusici. Zondag 15 april om 15.30 uur te horen in de Garnizoenskerk van Ravenstein. Een ticket kost 15 euro. Scholieren en studenten betalen 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Reserveren kan via info@nijmeegsstrijkersgilde.nl en 06-26839368.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties