Ravenstein

Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In die periode wordt in het hele land extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen. De bibliotheek organiseert in het kader hiervan diverse extra activiteiten.

Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen. Een boek is voor een peuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers.

Kleine verrassing
In de bibliotheek van Ravenstein ligt voor alle peuters die lid worden een kleine verrassing klaar. Het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’, geschreven door Britta Teckentrup, staat in de schijnwerpers. Evenals allerlei andere vrolijke prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien.
Ook kunnen peuters en kleuters met een helpende hand van hun (groot)ouders meedoen aan een peuterboekenquiz. Onder de goede inzenders wordt een prachtig prentenboek verloot. Daarnaast worden alle prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien tentoongesteld.

Voorleesontbijt
In de bieb kun je meedoen aan het voorleesontbijt. Ontbijten en voorlezen tegelijk, met muzikale omlijsting of toneelspel rondom het thema ‘feest’. Dit kan op heel veel verschillende manieren, maar één ding is overal hetzelfde: een feestje vier je samen! Het voorleesontbijt is voor kinderen tot en met 6 jaar. In bibliotheek Ravenstein is het voorleesontbijt op zaterdag 27 januari van 10 tot 11 uur.
Kinderen die deel willen nemen aan het voorleesontbijt kunnen zich vanaf maandag 8 januari opgeven aan het inlichtingenbureau, telefonisch of via ev@nobb.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties