Ravenstein

Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dan wordt in het hele land extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, onder andere in de bibliotheek in Ravenstein.

Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen. Een boek is voor een peuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers.

In de bibliotheek in Ravenstein ligt voor alle peuters die lid worden van de bibliotheek een kleine verrassing klaar. Het lidmaatschap van de bibliotheek is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis. Het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers, staat in de schijnwerpers. Evenals allerlei andere vrolijke prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien.

In de bibliotheek in Ravenstein kunnen peuters en kleuters met een helpende hand van hun (groot)ouders meedoen aan een peuterboekenquiz. Onder de goede inzenders wordt een prachtig prentenboek verloot. Tevens worden alle prentenboeken uit de Prentenboeken Top 10 tentoongesteld.

Daarnaast kun je in de bibliotheek deelnemen aan het voorleesontbijt. Ontbijten en voorlezen tegelijk, maar daarnaast zullen Hester Visscher (Zanghuis Hester) of Annabel van Ewijk (dramadocent), afhankelijk van de bibliotheekvestiging, zorgen voor extra muzikale omlijsting of toneelspel. Het voorleesontbijt is voor kinderen tot en met 6 jaar.

In de bibliotheek Ravenstein is het Voorleesontbijt op zaterdag 26 januari van 10 tot 11 uur. Kinderen die deel willen nemen aan het voorleesontbijt kunnen zich opgeven aan het inlichtingenbureau, telefonisch of via www.bibliotheekoss.nl.  In de bibliotheek Ravenstein kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen. Deelname is gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties