Ravenstein

Berichten uit de Vrijstaat:

Nationaal Monument neergestort ondanks dubbelzijdige tape

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Ongeloof en verbijstering in de hoofdstad. Maandagochtend werd bekend dat het nationaal monument in de Brouwerijstraat is neergestort. Een catastrofe waar niemand rekening mee hield. Want de plaquette die in 2018 officieel werd onthuld door de schout en de brouwer, is destijds met dubbelzijdige tape bevestigd op de poort van de pastorietuin.

In opdracht van de schout heeft de Universiteit van Ravenstein onderzoek gedaan naar de toedracht. Het eindrapport werd woensdagmiddag openbaar gemaakt en de conclusies zijn opmerkelijk. Klimaatverandering blijkt niet de oorzaak want volgens de onderzoekers was het windstil op maandagochtend. Er zijn ook geen sporen van vandalisme. De enige mogelijkheid die dan nog rest is dat de plaquette er is afgehoest.

Over de veroorzaker van de hoest heerst weinig twijfel. Volgens de onderzoekers wijst alles richting het ook in ons land ronddolend exotisch virus dat onder de schuilnaam van een biermerk illegaal de grens is overgestoken. In de eindconclusie schrijven ze: "Proefondervindelijk hebben we vastgesteld dat je een plaquette die is bevestigd met dubbelzijdige tape onmogelijk krijgt los gehoest van zijn ondergrond met onze lokale verkoudheden of griepvirussen."

De Landsraad is geschokt door de uitkomst. "Met de val van ons nationaal monument heeft het virus ons in het hart geraakt. We gaan maatregelen nemen. De tijd van grappenmaken is nu echt voorbij."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties