Ravenstein

Blije directeur ontvangt sleutels uit handen van bouwer Ino van Hees

Nagelnieuwe reportagewagen voor Staatsomroep Walraven

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Een eigen reportagewagen. Al vele jaren is het de droom van Wick van Hees, directeur van Staatsomroep Walraven. Vorige week was het zover en ontving hij uit handen van de bouwer de sleutels van de oogverblindend fraaie reportagewagen. Wick heeft er lang op moeten wachten. Want al in 1952 gaf hij opdracht tot de bouw. Helaas zonder duidelijke afspraken over de levertermijn. Tandenknarsend moest hij toezien hoe tergend traag er gewerkt werd. In 2018 was de maat vol toen Wick constateerde dat op het chassis al roestplekken verschenen terwijl de bumpers nog geplaatst moesten worden: "Ik houd niet van contractbreuk maar dit kon zo niet langer. In het belang van de staatsomroep voelde ik me verplicht om de stekker eruit te trekken."

Wick van Hees: ‘Dit is een droom die uitkomt. Een eigen reportagewagen met cameradek, woonkeuken en een vrouwvriendelijk zoeklicht’.

De opdracht om de reportagewagen af te bouwen ging vervolgens naar Ino van Hees, een ervaren reportagewagenbouwer en toevallig ook een neef van Wick. Die liet er geen gras over groeien en na amper een jaar was de wagen klaar. Met alles erop en eraan voor reportages in binnen- en buitenland en volledig aangepast aan de normen van deze tijd. Om maar wat te noemen: woonkeuken met openslaande deuren; camerabalkondek met 360 graden uitzicht; inclusieve waarschuwingslampjes (7 kleuren!); uitstootbeperkende 4-cilinder Magirus Deutz-motor met omschakeloptie naar 3 cilinders binnen milieuzones; milieuvriendelijke asbakken; intersectionele aansluitingen voor van alles en nog wat; genderneutrale spiegels; reservewiel zonder koloniaal verleden; een balkontrap voor hoog- en laagopgeleiden en als klap op de vuurpijl een vrouwvriendelijk zoeklicht.

"Het heeft wat langer geduurd dan gedacht, maar dan heb je ook wat’, zegt een glunderende Van Hees. ‘En is het niet prachtig dat we komende zondag op Nationale Feestdag voor het eerst met onze reportagewagen verslag kunnen doen?"

Dus burgers van de vrijstaat: kunt u onverhoopt niet aanwezig zijn op 25 augustus bij de annexatie van Slabroek, de plechtigheden bij het nationaal monument, het afvuren van het kanon of ‘Das kleinste Bierfest Europas’? Niet getreurd. Dankzij de nagelnieuwe reportagewagen uit 1952 brengt onze staatsomroep de beelden van dit grootse festijn dezelfde week nog rechtstreeks live bij u in de huiskamer!

Leve de staatsomroep!

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties