Ravenstein

Zaterdag eerste optreden tijdens Nationale Feestdag Ravenstein

Naam oproepfanfare bekendgemaakt

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Maandagavond rond 11 uur is in het bijzijn van aanwezigen de naam van de oproepfanfare van de vrijstaat officieel bekendgemaakt: ‘Sint Victor en de pony’. De bekendmaking vond gelijktijdig plaats met de onthulling van het vaandel. Oproepfanfareoprichter Jos Verschaeren zegt dat er niet lang is nagedacht over de naam: "Het lijkt misschien niet direct voor de hand te liggen om de oproepfanfare te vernoemen naar de beschermheilige van de molenaars", zegt Jos, "maar dat wordt natuurlijk anders als je weet dat Sint Victor ook patroonheilige is van de parochie Neerloon en dat hij een groot liefhebber was van blaasmuziek."

Over de pony wil Jos Verschaeren zo min mogelijk kwijt. "Er is een nare periode aan vooraf gegaan die we eigenlijk af willen sluiten", zegt Jos. "Soms lopen zaken niet zoals je hoopt en het laatste woord is zeker nog niet gezegd over de pony, maar we willen ons vanaf nu concentreren op de muziek."

Zaterdag 7 juli is het eerste optreden van ‘Sint Victor en de pony’ tijdens de festiviteiten op Nationale Feestdag in Ravenstein. Om 16 uur verzamelen de muzikanten zich op het terras van stadsherberg De Keurvorst waar allebei de nummers van het repertoire worden geoefend. Daarna volgt een mars door de stad die eindigt in de Brouwerijstraat waar de herdenkingsplaquette zal worden onthuld op de plaats waar één jaar geleden de vrijstaat werd uitgeroepen.

Tot slot nog een oproep:
Muzikanten van de vrijstaat! Meld je aan bij oproepfanfarevrijstaat@gmail.com en kom zaterdag 16 met je instrument naar de Nationale Feestdag in Ravenstein!

En voor alle helderheid:
- geen contributie
- geen jaarvergaderingen
- geen bestuur
- geen verplichtingen

Wel een pony.

Theo van Duren
Chef staatspersbureau

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties