Ravenstein

Derde plaats voor jonge quadcrosser (6) uit Ravenstein

Na zus Mirte ook podiumplek op NK voor Mike van de Werken

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - In navolging van zijn zusje Mirte (8) heeft ook Mike van de Werken (6) een podiumplaats weten te bemachtigen op het Nederlands kampioenschap quads voor junioren tussen de zes en elf jaar. Als allerjongste en kleinste deelnemer in zijn klasse verscheen hij zondag 27 oktober in Dongen aan de start van de laatste wedstrijd van het seizoen. In het tussenklassement stond hij op een gedeelde derde plaats. Met twee keer een tweede plek wist hij zijn directe concurrent voor te blijven en het brons te veroveren.

Mike racet naar de derde plek op het NK. (foto: ReneMXpics.nl)

Mirte wist tijdens de vorige race het Nederlands kampioenschap al veilig te stellen. Ze heeft zoveel punten dat ze niet meer te achterhalen is. Voor haar broertje Mike is de laatste racedag van het seizoen wel spannend. De eerste manche gaat hij goed van start. Zijn zus Mirte gaat als eerste door de bocht, op de voet gevolgd door Mike. Dit houden ze de hele race vol. Een superstart voor de jonge crosser, die zoveel mogelijk afstand wil nemen van zijn concurrent. Ook de tweede manche gaat super voor hem. Hij finisht slechts twee seconden achter de nummer één. Mirte moet zich na een ongelukje in de beginfase terugknokken in de race en weet nog knap derde te worden.

Het dagresultaat is prima: Mirte op de eerste plek en Mike tweede. Hiermee heeft hij voldoende punten verzameld om zijn directe tegenstander voor te blijven. Een zeer knappe prestatie, zeker als je beseft dat hij een debutant is in deze klasse. In het eindklassement staat Mirte van de Werken op nummer één als Nederlands kampioen en Mike van de Werken op drie. Dat belooft veel goeds voor volgend seizoen.

Mirte wist het kampioenschap vorige keer al veilig te stellen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties