Ravenstein

Avondvullend programma op 17 en 18 december

Mix of Music Ravenstein werkt toe naar jubileumweekend

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Een aantal enthousiastelingen uit Ravenstein wilde zo'n vijfentwintig jaar geleden een eigen zangkoor beginnen. Ze belegden een eerste avond en waren aangenaam verrast door de opkomst. Dat was de start van Mix of Music. Volgend jaar viert het koor het zilveren jubileum met een feestweekend. Via verschillende activiteiten zamelen ze geld in voor dit grote feest. Dat start met de kerstdinershow op 17 en 18 december in Vidi-Reo.

De kerstshow van Mix of Music in 2018.

Zoals de naam al doet vermoeden, brengt Mix of Music een mix aan muziek ten gehore; van klassiek tot modern. Het koor telt ongeveer vijftig leden, variërend in leeftijd van begin dertig tot eind zeventig. Meer dan de helft van hen is al lid sinds de oprichting. “De gemiddelde leeftijd ligt dus wel iets hoger”, lacht voorzitter Jelle Massink. “We zijn heel blij met jonge aanwas de afgelopen jaren. Zo kunnen we blijven vernieuwen. Binnen ons koor hebben we vijf zangstemmen. Laatst zong het koor ook een nummer in vijf talen. Dat was heel bijzonder. We hebben een professionele dirigent die echt het beste in het koor naar boven haalt. We onderscheiden ons door op te treden zonder bladmuziek.” Het gros van de leden komt uit Ravenstein, maar het totale ledenbestand komt uit een grotere regio, zoals Schaijk, Andelst, Berghem, Hernen en Oss.

Optredens
Het is de bedoeling van Mix of Music om elke twee à drie jaar een grote productie neer te zetten met tussendoor kleinere optredens. “We stonden bijvoorbeeld al in De Lievekamp in Oss, De Vereeniging in Nijmegen en De Pas in Heesch”, somt Jelle op. “Onze laatste grote show was Fabulous Moments in 2017. Vier avonden bij Vidi-Reo à 250 bezoekers per keer, allemaal uitverkocht. In het verleden zongen we altijd tijdens Ravenstein bij Kaarslicht. Sinds dat evenement gestopt is, geven we ook een optreden in december.”
Verder heeft Mix of Music intussen de nodige internationale ervaring opgedaan. In het verleden is het koor op bezoek geweest in Boedapest en Wenen. “Vaak is er dan sprake van een uitwisseling met een ander koor”, legt Jelle uit. “In 2023 willen we naar Praag om het vijfentwintigjarig bestaan te vieren.”

Kerstdinershow
Een feestje vieren kost geld. Om voldoende middelen bij elkaar te krijgen, wil Mix of Music verschillende activiteiten organiseren om het jubileumweekend te bekostigen. Dat start over een paar weken met de kerstdinershow. Een avondvullend programma in de stijl van Charles Dickens. De gasten krijgen een verhaal, muziek en eten voorgeschoteld. “De bezoekers van de avond nemen deel aan een zevengangenmaaltijd”, vertelt Jelle. “Onze leden helpen in de keuken en bij het uitserveren van de verschillende gangen. Tussen het eten door wordt een verhaal verteld aangevuld met muziek door Mix of Music.”
Om de avond goed te laten verlopen, heeft regisseuse Gerda Klievink een script geschreven. Ook zijn er acteurs gevonden om de verteller te ondersteunen. “Het zit echt goed in elkaar, al zeg ik het zelf”, vindt Jelle. “We trakteren de gasten op een avond vol muziek en show. Eten kan in alle rust. Het verhaal wordt tussen de gangen door verteld. De inloop is vrijdag 17 en zaterdag 18 december vanaf half zeven bij Vidi-Reo. We gaan tot middernacht door. De kaartverkoop is reeds gestart.”
Wil je erbij zijn? Reserveer dan je plek via www.mixofmusic.nl. Voor de show en het eten betaal je 75 euro. Drankjes reken je op de avond apart af.

Volgend jaar feest
In de agenda van Mix of Music staat het weekend van 16, 17 en 18 oktober 2022 omcirkeld om het 25-jarig bestaan te vieren. Dan verrijst er een tent bij Vidi-Reo waarin allerlei activiteiten plaatsvinden, waaronder sowieso twee avonden met een optreden van het koor. Het bestuur hoopt naast de kerstdinershow nog wat extra activiteiten te organiseren in aanloop naar het jubileumweekend om extra middelen op te halen. Houd daarvoor de website in de gaten.

Mix of Music in 1998.

Mix of Music in 2001.

Mix of Music in 2015.

Mix of Music in Wenen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties