Ravenstein

'Misleiding rond Lucia'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Arena berichtte vorige week over de overeenkomst tussen de Stichting Anna Lucia Ravenstein en bureau Hylkema Erfgoed Advies en Ontwerp voor de begeleiding van de renovatie en restauratie van de Luciakerk in Ravenstein.

Voorzitter Arjan Calatz gaf namens de stichting onder meer aan dat de 'renovatie en restauratie van het gebouw door giften en subsidies moeten worden gerealiseerd', dat 'commerciële activiteiten noodzakelijk zijn om jaarlijks 50.000 euro beschikbaar te hebben voor de instandhouding en exploitatie van de Lucia' en dat in het kader van de herbestemming 'ruimte wordt gecreëerd voor religie, spiritualiteit, doop-, trouw- en rouwbijeenkomsten'.

Martin Jan van Mourik, voorzitter van het Loterijfonds Ravenstein, bestempelt de woorden van Calatz als 'misleidend en/of onjuist'. "Vooropgesteld: de Sint Luciakerk is geen eigendom van Stichting Anna Lucia", geeft Van Mourik aan. "Verder moeten de renovatie en restauratie voor ongeveer 6 ton ook worden opgebracht door de kopers van de pastorie en dus niet alleen door subsidies en giften. De 'commerciële activiteiten' zijn daarnaast slechts mogelijk voor zover ze niet 'onwaardig' zijn, hetgeen wel het geval is met de voorgenomen horeca- en popactiviteiten. Ook is het ingevolge een 'kwalitatieve verplichting' kettingbeding niet toegestaan ruimte te creëren voor religie. Evenmin voor katholieke doop-, trouw- en rouwbijeenkomsten."

Over de wijze van renoveren en restaureren van het erfgoed zegt Van Mourik: "Dit wordt vooral bepaald door de gemeente en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en niet door de kopers en hun adviseurs."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties