Ravenstein

Na turbulente jaren staat Lars Lenting voor eerste volledige seizoen bij Vesta'19

'Mijn doel is om in het eerste te spelen'

Door Siem van Merwijk

RAVENSTEIN - Een ernstige blessure, een seizoen als assistent-trainer en twee fusies met de rivaal. Ondanks zijn 20-jarige leeftijd maakte Lars Lenting al het nodige mee in zijn prille voetbalcarrière. Deze gebeurtenissen brachten de inwoner van Ravenstein echter geen enkel moment aan het twijfelen. Hij bleef verknocht aan het spelletje en gaat dit jaar voor een frisse start in het eerste elftal van Vesta’19. “Weer lekker voetballen, minuten maken. Als het aan mij ligt nog jarenlang.” (foto: Matt Gerrits)

Het seizoen is net onderweg als we Lenting spreken. In de reeds gespeelde duels met SBV (1-3 winst) en Vitesse’08 (2-2 gelijkspel) viel hij in, maar de middenvelder stond ook in de basis bij het tweede elftal van Vesta. Het typeert de mentaliteit van Lenting, die het liefst zo veel mogelijk wedstrijden speelt. Niet gek als je bedenkt dat hij op 17-jarige leeftijd zijn kruisband scheurde, waardoor hij een jaar uit de roulatie raakte als speler van VV Ravenstein. “De revalidatie van die blessure duurde dusdanig lang dat ik in mijn eerste jaar bij Vesta eigenlijk nog niet volledig fit was.” Met een coronajaar daar bovenop staat Lenting nu pas voor zijn eerste echte seizoen bij Vesta, waarin de eerstejaars PABO-student zich dolgraag wil bewijzen. “Het liefst speel ik in het eerste, dat is mijn doel. Alleen ben ik natuurlijk wel voetballer om op het veld te staan, daarom vind ik het geen enkel probleem om eerst bij het tweede te spelen als ik bij het eerste nog geen basisplaats heb.”

Piepjonge assistent-trainer
De liefde voor het spelletje toonde Lenting eerder in zijn periode bij Ravenstein, toen hij als 18-jarige assistent-trainer werd van het eerste elftal. “Door mijn blessure viel het stukje voetballen weg, waardoor ik graag op een andere manier betrokken wilde blijven bij de selectie. Omdat ik destijds CIOS en bijbehorende TC3-opleiding (opleiding tot trainer/coach, red.) volgde, kreeg ik van Lars van Kan de kans om wat vlieguren te maken als zijn assistent.”
Dit alles deed Lenting naast zijn reguliere trainerschap bij een jeugdelftal van Margriet, wat hij al vanaf zijn 12e deed. Sinds dit seizoen heeft hij die functie naast zich neergelegd. “Door mijn nieuwe studie gaat de focus even op het voetbal en studeren. In de toekomst pak ik het ongetwijfeld weer op, maar voor nu is geen ruimte voor een trainersklus.” De jarenlange ervaring die hij als trainer opdeed gebruikt Lenting graag op het veld, al vindt hij het voor een leidende rol binnen de ploeg nog te vroeg. “Natuurlijk pik ik tactische dingen van de trainer prima op, alleen binnen de lijnen zijn het toch de ervaren jongens die voor de nodige sturing zorgen binnen onze jonge ploeg.”

Vesta-jongens
De eerdergenoemde jonge ploeg bestaat uit een groot aantal generatiegenootjes van Lenting. “Een stuk of zeven à acht jongens waar ik mijn gehele jeugd al tegen en later mee heb gespeeld.”
Door beperkte spelersaantallen in de jeugdopleidingen van beide clubs was Vesta in de jeugd wat langer een begrip. Iets wat Lenting destijds al als positieve ontwikkeling zag. “Die jongens zijn mijn vrienden, generatiegenootjes die ik al een leven lang ken. Destijds kregen we nog minder mee van een fusie, omdat we alleen maar bezig waren met lekker voetballen. Dat is nu op het veld nog steeds zo.”

Hoewel het zo nu en dan nog suddert onder de oude generaties, voelt Lenting als senior ook geen centje pijn van de fusie. “We zijn een prachtige vereniging met een goede selectie waarin het al drie jaar lang gesmeerd loopt, juist dat is ook een van onze krachten.” Voor de vraag of hij zichzelf al als een Vesta-jongen ziet loopt Lenting dan ook zeker niet weg. “Ja zo zie ik het wel, ik ben er al lang aan gewend en dat geldt volgens mij voor de meeste jongens.”

Bovenin meedoen
Het enthousiasme over de jonge ploeg schept verwachtingen, iets waar Lenting zelf niet omheen wil draaien. “Met zo’n talentvolle ploeg zijn wij aan onszelf verplicht om dit seizoen een rol van betekenis te spelen in de Vierde Klasse.” Met een rol van betekenis wordt een doelstelling bedoeld: promotie. Rechtstreeks of via nacompetitie, dat maakt niets uit. “We hebben de potentie om als team te groeien naar dat stapje hoger, als we daar dit jaar in slagen denk ik dat we een goed gedaan hebben.”

Om deze doelstelling te behalen volgen er onderweg de nodige bekende clubs als horden. Onder andere tijdens de burenruzies die de Vierde Klasse F kent zal Vesta het waar moeten maken, duels waar Lenting enorm naar uit kijkt. “Vooral de wedstrijden met Herpinia en Ulysses, dan is het altijd 300% inzet op het veld en drukte langs de lijn. Dat zijn de mooiste zondagen.”


 Een plaag voor navigators

Hoewel de spelers van Vesta al geruime tijd gewend zijn aan de wekelijkse cyclus waarin wordt gewisseld van sportpark levert het voor tegenstanders nog regelmatig problemen op. “Nog niet zo heel lang geleden stond er bij een oefenwedstrijd van de tegenstander de helft van het team bij het verkeerde sportpark.” Slechts een kleinigheidje volgens Lenting: “Gelukkig is het maar vijf minuutjes rijden.” Ons advies voor toeschouwers van de vele ‘Arena-derby’s’ dit seizoen is daarom: raadpleeg voor vertrek de website van Vesta voor de juiste wedstrijdlocatie.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties