Ravenstein

Meester Willy laatste werkdag op tractor naar school (update)

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Tractorfanaat Willy Loeffen gaat na 45 jaar in het onderwijs met pensioen. De laatste jaren was hij intern begeleider op basisschool De Bogaard in Ravenstein. De organisatie had een mooie verrassing voor hem. Met een smoesjes werd hij vrijdag 10 juli naar de carpoolplaats bij de A50 gelukt. Naast zijn kinderen en kleinkinderen, stond daar ook een oude tractor klaar waarmee Willy op zijn laatste werkdag naar de basisschool mocht rijden. Op het laatste deel van de route stonden alle leerlingen en collega's hem toe te juichen. Willy genoot met volle teugen van deze bijzondere tocht.

Willy komt van oorsprong van de boerderij. Zijn liefde voor tractoren is nog steeds groot. In zijn vrije tijd rijdt hij nog regelmatig bij bevriende boeren over het land. Daarom kon zijn afscheid niet beter gevierd worden dan met een tractorritje. Na de verrassende ontvangst vond er nog een bescheiden feestje plaats. Alle groepen mochten bij hem langs in het amfitheater. Kinderen vertelden een leuke mop of verhaal. Willy is zelf namelijk een goede verhalenverteller en is altijd in voor een grapje met de leerlingen.
Harrie van de Ven, voorzitter van het college van bestuur, kwam persoonlijk afscheid nemen. Dit omdat Willy jaren in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de stichting zat. Beide mannen kennen elkaar daarom erg goed.

Ingelaste persconferentie
Na een lekkere lunch was het tijd voor het team om vaarwel te zeggen. Leerkrachten traden op met Carmina de doventolk in de hoofdrol tijdens een ingelaste persconferentie; een ABC, een vrolijke dans op rijm. Het is op De Bogaard traditie om degene die afscheid neemt te verwennen met een persoonlijk cadeautje en een kaartje. Willy heeft het hele weekend nodig gehad om alles uit te pakken en te lezen. Ondanks de coronamaatregelen is het de basisschool gelukt om op warme wijze afscheid te nemen van Willy.

Intern begeleider
Willy begon zijn loopbaan als leerkracht op een lagere school in Nijmegen. Hij heeft twintig jaar op de St. Jozefschool in Ravenstein als leerkracht en adjunct-directeur gewerkt en is vervolgens directeur geweest in Leuth en daarna VSO leerkracht in Nijmegen. In 1993 is Willy wederom gestart op de St. Jozefschool als remedial teacher en groepsleerkracht. De laatste vijftien jaar was hij intern begeleider op De Bogaard. Daarnaast werkt hij als praktijkbegeleider van de HAN/PABO Nijmegen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties