Ravenstein

Vrijstaat opent noordgrens; honderden Pieten wagen oversteek in gammele bootjes, kustwacht schiet te hulp

Massale vluchtelingenstroom door Pietenvervolging in Holland

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Het is weer foute boel bij onze Hollandse buren. Honderden Pieten zoeken een veilig heenkomen want ze zijn er weer aan het vervolgen geslagen. Uit vele steden worden Pieten verjaagd. Vermoeid en wanhopig bereiken ze de kust bij Niftrik en wagen daar de oversteek naar de vrijstaat met vaak gammele bootjes. Je houdt je hart vast, want ze mogen dan mirakels goed over daken kunnen klauteren, cadeautjes uitdelen en pepernoten strooien, maar zwemmen hó maar. Gelukkig voor de arme Pieten heeft de vrijstaat vorige week een kustwachtschip in de vaart gebracht. Onder leiding van commandant der Zeestrijdkrachten Mark van der Werf worden drenkelingen aan boord gehesen en overgebracht naar de haven van Ravenstein waar zij in ruil voor wat pepernoten asiel kunnen aanvragen bij de Immigratiedienst.

Ondertussen is het natuurlijk een grote schande dat die Hollanders mensen vervolgen vanwege hun huidskleur. Dat vervolgen krijgen ze maar niet afgeleerd. Dat zit ze in het bloed. Het zijn dominees. Zij weten van goed en kwaad. Wie er anders over denkt dan zij hoort bij het kwaad en moet worden vervolgd. Zo simpel ligt dat daar. Honderden jaren zaten ze de katholieken achterna tot aan de grenzen van de vrijstaat, nu zijn de Pieten de sjaak. Het is nauwelijks te achterhalen waarom. Sommigen Pieten omdat ze te zwart zijn, andere omdat ze niet zwart genoeg zijn, te rooie lippen hebben of verkeerd haar. Want zoals altijd luistert het zo nauw bij de preciezen dat er geen goed van te maken is.

Gelukkig is er de vrijstaat. Toevluchtsoord voor vervolgden van alle gezindten en kleuren. Dus niet alleen zwarte Pieten weten zich veilig in ons landje. Ook vervolgde roetveegpieten, paarse, gele, gestippelde of andersoortige Pieten bieden wij bescherming. Zelfs vervolgde anti-Pieten. Voor deze Pieten is het wel van belang om te weten dat de vrijstaat geen subsidie verstrekt aan gekwetste zielen en dat minderheidsgroepen hier niet bestaan. Want in tegenstelling tot de Hollanders hanteren wij strikt art. 1 van de grondwet. In het Land van Ravenstein is iedereen gelijk voor de wet. Dus welkom en niet janken. Leve de vrijstaat!

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?