Ravenstein

Eerste exemplaar voor burgemeester Wobine Buijs

Martin Jan van Mourik presenteert boek over Adolf en Philips van Kleef

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - De Osse burgemeester Wobine Buijs neemt vrijdag 6 september in stadsherberg De Keurvorst in Ravenstein het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Adolf en Philips van Kleef, Soevereine Heren van het Land van Ravenstein (1450-1528). Het 200 pagina's tellende boek is geschreven door Martin Jan van Mourik, geboren, getogen en wonend in Ravenstein, de hoofdstad van het voormalige Land van Ravenstein (1380-1800).

Martin Jan van Mourik.

In het fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde werk staan de turbulente Bourgondische levens van Adolf van Kleef en diens zoon Philips van Kleef centraal. Deze soevereine Heren van het Land van Ravenstein waren op het hoogste niveau verbonden met de Bourgondische vorsten uit hun tijd, onder wie Philips de Goede, Maria van Bourgondië en haar kleinzoon (keizer) Karel V.

"Om onduidelijke redenen genieten Adolf en Philips van Kleef weinig bekendheid in de streken die indertijd behoorden tot het Land van Ravenstein", stelt Van Mourik. "Het boek beoogt aan dit euvel een einde aan te maken."

Martin Jan van Mourik
De aanbieding van het eerste exemplaar aan Wobine Buijs wordt vooraf gegaan door een levendige inleiding van Martin Jan van Mourik (Ravenstein, 1943), emeritus hoogleraar notarieel- en privaatrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en oud-notaris in Nijmegen. Hij ontdekte in 1987 in zijn tuin in vestingstadje Ravenstein een bolwerck naar oud-Italiaans model, aangelegd door Philips van Kleef. In de periode 2012-2016 werd het beleefbaar gemaakt onder de naam Philips van Kleefbolwerck (anno 1509).

Het boek Adolf en Philips van Kleef, Soevereine Heren van het Land van Ravenstein (1450-1528) is vanaf 6 september voor 20 euro verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR), Derijks boekhandel in Oss en boekhandel Maashorst Libris in Uden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties