Ravenstein

Hans Hofhuizen uit Ravenstein verwerkt ideeën over verbeterpunten overheid in roman

Machtsgreep in Nederlandse politiek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - De politiek is een onderwerp waar iedereen het zijne van vindt. Auteur Hans Hofhuizen uit Ravenstein heeft dichtbij het functioneren van de overheid gestaan en hiermee zijn visie gevormd. Vanuit zijn ideeën over hoe de Nederlandse politiek verbeterd zou kunnen worden, heeft hij een roman op papier gezet die zowel spannend als humoristisch is. In 'De Nazaten - Een ingenieuze roman over een Haagse machtsgreep' neemt hij je mee in het leven van Schelto, waarbij een persoonlijk verzoek zowel zijn leven als de politiek volledig verandert. Dit boek verscheen op 11 januari en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Hans Hofhuizen.

Het is 1976 wanneer Schelto, aan het begin van zijn loopbaan in het bankwezen, wordt benaderd door een vrouw met een hoogst ongebruikelijk en persoonlijk verzoek. Hij kan dan nog niet vermoeden dat zijn besluit daarover decennia later enorme gevolgen heeft voor zijn gezin, zijn liefdesleven en de Nederlandse politiek. Deze roman is de weergave van het dagboek dat Schelto heeft bijgehouden vanaf zijn 25e levensjaar. Hij beschrijft van dichtbij het ontstaan van een van de grootste aardverschuivingen die de Nederlandse politiek heeft meegemaakt. Hij ontrafelt stap voor stap het geheim van een ingenieus en schokkend plan dat allemaal lijkt te zijn begonnen met die ene vraag.

Hans Hofhuizen
Hans Hofhuizen heeft drie kinderen en woont in Ravenstein. Hij heeft lange tijd als adviseur en als directeur in de gezondheidszorg gewerkt. In die periode heeft hij van nabij het functioneren van de overheid in al zijn facetten meegemaakt. Op dat functioneren heeft hij veel kritiek en hij heeft naar hij meent goede ideeën om daar verbetering in te brengen. In De Nazaten wordt een van die ideeën op humoristische wijze uitgewerkt.

Boekpresentatie
Op vrijdag 8 februari vindt in de Garnizoenskerk in Ravenstein de presentatie van het boek plaats. De Osse burgemeester Wobine Buijs neemt dan een exemplaar in ontvangst.


Titel: De Nazaten - Een ingenieuze roman over een Haagse machtsgreep
Auteur: Hans Hofhuizen
Verschijningsdatum: 11-01-2019
Aantal pagina's: 210
ISBN: 9789402250312
Verkoopprijs: € 21,50
Uitvoering: Paperback

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties