Ravenstein

BD–columniste wil vorstenzwaard niet in Oss, maar vindt blote vrijstaatmannen langs de Maas beter idee

Laura Romanillos wil geen zwaard maar blote mannen!

Door Theo van Duren


De vrijstaat wil het vorstenzwaard permanent tentoonstellen in Oss en denkt hiermee buitenlanders te kunnen verleiden tot een bezoek aan ons prachtige landje. Laura Romanillos, columniste van het Brabants Dagblad ziet het anders. Zij wil het zwaard in Leiden houden, irriteert zich aan het gedram van de vrijstaat, noemt het aandachttrekkerij en vindt dat de mannen van de vrijstaat beter in hun blootje zwerfafval kunnen gaan prikken langs de Maas.

Hoewel haar voorstel goed aansluit bij het thema ‘Mens en Maas’ van de gemeente Oss, neemt de Landsraad het niet over. ‘Onze landsadvocaat Loe van Erp en onze schout René van Rooij zien er inderdaad patent uit, en het permanent tentoonstellen van dit tweetal langs de Maas is dan ook een prima idee. We betwijfelen echter of we hiermee ook op lange termijn een grote toeristenstroom op gang kunnen houden’, aldus een woordvoerder.

De Landsraad onderstreept dat aan dit besluit geen discriminerende of seksistische motieven ten grondslag liggen. Het voorstel zou ook zijn verworpen als het om blote zwerfafvalprikkende vrouwelijke columnisten langs de Maas zou gaan.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties