Ravenstein

Berichten uit de Vrijstaat: Landsraad voert vrijwillige visumplicht in

Door Theo van Duren

Bekende Buitenlander ontvangt eerste dagvisum in hoofdkantoor Immigratiedienst te Ravenstein.

Buitenlandse reizigers die de vrijstaat bezoeken, vallen vanaf 26 mei onder de vrijwillige visumplicht. Dit besluit is vanochtend officieel per missive openbaar gemaakt. De Landsraad geeft aan dat geopolitieke ontwikkelingen ten grondslag liggen aan deze ingrijpende maatregel. Hierbij wordt o.a. verwezen naar de 80-jarige oorlog, het rampjaar 1672, de Franse revolutie en de tijdvakken ertussen, waarbij Jan en alleman zomaar het land van Ravenstein kwam binnengelopen zonder geldige papieren om rotzooi te trappen. Dat kan voortaan alleen nog mét geldige papieren. De dagvisa worden verstrekt bij kantoren van de Immigratiedienst in de kustplaatsen Ravenstein, Demen, Megen, Oijen, Lith en ’t Wild. Met het dagvisum verwerven reizigers ook het Tiendrecht.

Unicum: Tiendrecht levert voordeel op
Omdat ook niemand zit te kijken op buitenlanders die rotzooitrappen mét een visum, wil de Landsraad ter voorkoming hiervan stimuleren dat ze zo snel mogelijk plaats nemen op een terras. Daartoe is aan het visum het Tiendrecht verbonden. Dat was voorheen een vorm van belasting waarbij 10% van de opbrengst moet worden afgedragen aan de staat. Aan dit starre eenrichtingsverkeer maakt de Landsraad een einde. Het Tiendrecht wordt geflexibiliseerd. Voor bezoekers aan de vrijstaat betekent dit dat zij met het dagvisum het unieke recht verwerven om op terrassen en in herbergen 10% korting te bedingen op koffie en thee met gebak. Of het overal lukt, is afwachten. Dat heb je met een vrijstaat. Zaterdag 26 mei om 11.00 uur zal het eerste visum met tromgeroffel en trompetgeschal worden uitgereikt aan een Bekende Buitenlander. De naam wordt geheim gehouden zolang niet bekend is wie het is. De aankomsttijd en –plaats zijn wel bekend: 11.00 uur bij de terminal van de veerdiensten in het oostelijk havengebied van Ravenstein.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

De Bekende Buitenlander vertrekt per schip vanaf het Gelderse Niftrik en komt naar verwachting aan in Ravenstein op 26 mei in de ochtend rond 11.00 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties