Ravenstein

Landsraad lanceert nieuw soort wens voor volk van de vrijstaat

Door Theo van Duren

KLEEF - Een opmerkelijke nieuwjaarswens aan het volk van de vrijstaat. Doorgaans krijg je een gelukkig, voorspoedig, fantastisch of spetterend nieuwjaar gewenst. Daar wordt vanaf gestapt. Vanuit Kleef, zetel van de Landsraad, werd deze digitale nieuwjaarswens verstuurd naar het Staatspersbureau met het verzoek deze te verspreiden onder het volk en van toelichting te voorzien. Nou, daar gaat-ie:

Eerst de foto. We zien een wereld in zwart/wit van het Philips van Kleef-bolwerk in de tuin van de schout van Ravenstein. De enige kleuren zijn het zwart, geel en rood van de vlag van de vrijstaat en het goud van de wens in de sneeuw. De symbolische werking die hiervan uitgaat is dermate krachtig dat verdere toelichting overbodig is.

Dan de wens. Geen gelukkig of voorspoedig nieuwjaar, maar zo min mogelijk tegenslag. Hierover zegt de Landsraad: ‘het klinkt allemaal mooi en aardig dat je geluk en voorspoed worden toegewenst, maar je hebt er niks aan. Want geluk en voorspoed hangen niet af van de wens ertoe, maar van het feit of je al dan niet getroffen wordt door tegenslag. Dát namelijk is de bepalende factor in een mensenleven. Alles staat of valt met de hoeveelheid tegenslag die je krijgt te verwerken. Hoe minder tegenslag, hoe meer geluk en voorspoed. Vandaar deze nieuwe aanpak.’

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties