Ravenstein

Chef Staatspersbureau lanceert prachtige app van het Land van Ravenstein

Landgenoten: We hebben een app!

Door Theo van Duren

Goed nieuws voor alle burgers van de vrijstaat: al het schoons in ons landje is op een prachtige app in beeld gebracht. Niet alleen de kerken, kloosters, kapellen, andere monumentale gebouwen en natuurgebieden, maar ook pretparken, vakantieparken, speeltuinen, theaters, cafés, restaurants, hotels en B&B’s zijn kleurrijk op de landkaart ingetekend. Kortom alles om onze eigen burgers te informeren en om de bezoekers van ons land een aangenaam verblijf te bieden.

Probeer de App vandaag nog uit en laat weten wat je ervan vindt. Goed om even te weten bij het gebruik: alle gebouwen op de kaart zijn aanklikbaar. De kerk van Demen dient als voorbeeld hoe we het erfgoed in beeld willen brengen. Het geluid van de kerkklok wordt dat van de betreffende kerk. Druk je op 'ontdek de kerk' dan ga je naar binnen. Daar wordt alles van waarde voorzien van een drukpunt: beelden, schilderijen, glas in lood, orgel. De kerk van Neerloon laat het geluid van het Smitsorgel horen.

Ravenstein is volledig ingetekend en aan te klikken via de plaatsnaam. De bedoeling is dat alle rijksmonumenten aanklikbaar worden waarop informatie verschijnt. Zoals bij de Maaspoort. Ook verenigingen zullen in beeld worden gebracht. Bij het kanon op de Walstraat zien we het Barbaragilde. Die worden aanklikbaar gemaakt waarop alle info over het gilde verschijnt. Hetzelfde gaan we doen met harmonie OBK die we intekenen bij de gracht. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk maar er moet nog ontzettend veel werk worden verzet. We zijn nu bezig met Megen. En zo willen wij in de loop der tijd alle plaatsen intekenen. In de rubrieken onderaan het scherm vind je informatie over activiteiten en eet-, drink-, en slaapgelegenheden.

Tot slot: probeer even de kanonnen van Ravenstein. Als het goed is knallen ze hard genoeg om de Hollanders de stuipen op het lijf te jagen. Leve de vrijstaat!

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties