Ravenstein

Meetpunt van de Hartstichting op 28 mei, 3 juni en 7 juni

Laat gratis je bloeddruk meten bij PoliDirect Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Mensen kunnen komende tijd gratis hun bloeddruk laten meten bij PoliDirect Ravenstein aan de Stationsingel 120a. Het eerste moment was dinsdag 28 mei, de volgende keren zijn maandag 3 juni en vrijdag 7 juni van 8.30 tot 16.30 uur. Een hoge bloeddruk voel je niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om het weer op een gezond niveau te brengen. PoliDirect Ravenstein ondersteunt deze oproep van de Hartstichting.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat één op de drie Nederlanders van dertig tot zeventig jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet twee op de vijf niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. PoliDirect Ravenstein is één van deze locaties.

Persoonlijk
Mensen kunnen nog op maandag 3 en vrijdag 7 juni van 8.30 uur tot 16.30 uur hun bloeddruk meten bij PoliDirect Ravenstein. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. PoliDirect Ravenstein is een zelfstandige kliniek met medisch specialisten op het gebied van gynaecologie, urologie, dermatologie, interne geneeskunde en maag- en darm onderzoek die allen omschrijven dat voorkomen beter is dan genezen. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties