Ravenstein

Kunstwerk ‘Het werk van de zusters’ onthuld in Ravenstein

Door Lieke van de Ven

RAVENSTEIN - Zuster Laetitia, provinciaal overste van de sociëteit Zusters Jezus, Maria en Jozef (JMJ), en wethouder Johan van der Schoot onthulden 15 oktober het kunstwerk ‘Het werk van de zusters' bij voormalig klooster Huize Nazareth op de Kasteelseplaats in Ravenstein. (foto's: Jesper Oosterlaak)

In 1922 kocht de sociëteit van de Zusters JMJ Huize Nazareth. Kunstenares Betsie Schepers van Loon verbeeldde in het kunstwerk alle activiteiten die de zusters uitvoerden: onderwijs, ouderen- en kraamzorg. Het beeld kent geen voor- of achterkant, maar is rondom vormgegeven. "Zo is feitelijk het verhaal van de zusters nu ook rond”, zegt Betsie.

Het plan om een herinnering aan de zusters op te richten ontstond al in 2006 toen de zusters na 85 jaar Ravenstein verlieten. Er is geld ingezameld onder de lokale gemeenschap en er zijn meerdere bijdragen ontvangen van onder meer de dorpsraad, Mooiland, het Loterijfonds en de gemeente.

Het kunstwerk staat in de openbaar toegankelijke voortuin van het voormalig klooster, dat nu plaatsbiedt aan 18 appartementen. 

|Doorsturen

T Heessen

2021-10-20 12:30:50

Het maak proces en onthulling van het bronzen beeld is gefilmd. Dit kun je terugkijken via de mediakanalen van Omroep Walraven.  

Www.omroepwalraven.nl

#Omroep #Walraven #beeld #klooster #Ravenstein 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties