Ravenstein

Lezing provisor Leon van Liebergen over Refugiekloosters in het Land van Ravenstein

Kom 25 juli luisteren in het geannexeerde Kapucijnenklooster in Velp

Door Theo van Duren

In 1629 werden de Kapucijnen door Frederik Hendrik uit hun klooster in Den Bosch gebonjourd en de stad uitgejaagd. Na de vrede van Munster in 1648 ondergingen kloosterordes in het hele land hetzelfde lot. Waar vonden ze een veilig heenkomen? In het hertogdom Megen en in het Land van Ravenstein, want daar was vrijheid van godsdienst. Waarom dat zo was en hoe dat heeft geleid tot de ongekende schat aan religieus erfgoed in onze vrijstaat; daarover vertelt Léon van Liebergen komende woensdag in het Kapucijnenklooster in Velp. Dit mag u niet missen. Na de lezing kunt u deelnemen aan een rondleiding door dit schitterende klooster waarvan ook het interieur nog in originele staat verkeert.

Het Kapucijnenklooster in Velp waar Van Liebergen 25 juli een lezing houdt over Refugiekloosters in het Land van Ravenstein.

Hoewel er tot op heden geen ruchtbaarheid aan is gegeven, blijkt er al enige tijd een aanvraag te liggen vanuit Oud Velp om geannexeerd te worden door de vrijstaat waar het altijd toe behoorde. Volgens Van Liebergen, provisor Religieus Erfgoed, is de annexatie al een feit. Dit zou betekenen dat het Kapucijnenklooster, het Redemtoristinnenklooster en het Vincentiuskerkje na tweehonderd jaar weer terugkeren in de moederschoot van de vrijstaat Land van Ravenstein.

Provisor Religieus Erfgoed van de vrijstaat Léon van Liebergen denkt dat de annexatie van Oud Velp met zijn kloosters al een feit is.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties