Ravenstein

Kinderboekenweek 2018 draait om ‘Vriendschap’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober vindt de jaarlijkse kinderboekenweek plaats. Doel is zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor lezen. Het thema van de kinderboekenweek is ‘vriendschap’ onder het motto: Kom erbij! Twaalf dagen lang staat in de regionale bibliotheken alles in het teken van dit thema.

Vriendschappen zijn er in real life, maar tegenwoordig ook steeds meer online. Een groot deel van de sociale contacten van kinderen en jongeren speelt zich online af, via games bijvoorbeeld, maar ook via YouTube. Vloggers vertellen hun verhaal: ze vloggen over gelezen boeken, maken ter plekke een verhaal of geven tips en instructies over games. Een mooie ontwikkeling omdat leesbevordering en mediawijsheid, de twee speerpunten van de bibliotheek, hierin samenkomen.

De kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. En wist je dat er behalve leesboeken voor kinderen en jongeren ook een groot aanbod aan e-books te leen is?

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties