Ravenstein

Ensemble VIJF! speelt 'Claude & co' in Garnizoenskerk Ravenstein

Door Stichting Cultuur Ravenstein van Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - Ensemble VIJF! treedt zondag 7 oktober op in de Garnizoenskerk van Ravenstein. Zij spelen in de bijzondere samenstelling werken van Claude Debussy en tijdgenoten zoals Fauré en Ravel. Componisten die elkaar beïnvloedden, elkaars concurrent waren, maar elkaar bovenal verrijkt hebben. Het concert begint om 15.30 uur. De entreeprijs is 10 euro, de vriendenpas is geldig. Jeugd tot 18 jaar mag gratis naar binnen.

In 2018 herdenken we de honderdste sterfdag van Debussy, de componist die onder invloed van Spaanse en vooral Javaanse muziek zijn eigen klanktaal wist te ontwikkelen. Hij werd daarmee een meester in het schilderen met klankkleuren en sferen. Of je het nu impressionisme wilt noemen of niet. Op het programma staat onder meer Petit Suite, Prélude L’Après midi d’un Faune en Preludes van Claude Debussy, Ma Mère L’Oye van Maurice Ravel en Pelléas et Mélisande van Gabriël Fauré.

Ensemble VIJF! bestaat uit Anne-Marie van Mierlo (hobo), Saskia Onstwedder-List (fluit), Anne-Marie van de Grint (viool), Renske de Leuw (harp) en Lieselot Toorop (fagot). Alle vijf vrouwen hebben een grote passie voor kamermuziek en spelen dan ook al jaren samen in diverse ensembles. Daarnaast zijn ze actief in verschillende orkesten. Zij maken allen deel uit van Het Zeeuws Orkest en bezetten hierbij prominente plaatsen. Meer informatie op www.cultuurravenstein.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties