Ravenstein

Bach's Matthäus Passion, maar dan de helft korter

Mini Matthäus in Garnizoenskerk Ravenstein

Door Stichting Cultuur Ravenstein van Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - Wegens groot succes terug in Ravenstein: de Mini Matthäus. Dit is Bach's Matthäus Passion in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar met alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor. Kom ook om de passie mee te beleven. Van harte welkom in de Garnizoenskerk op zondag 7 april.

Het is de muziek van het voorjaar, van de passietijd: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Krachtige, prachtige muziek, die overal in het land zal klinken, ook in de Garnizoenskerk van Ravenstein. De negen vocalisten van het Mini Matthäus ensemble laten hun eigen intieme versie van Bach's Matthäus Passion horen, een sterk verkorte versie van anderhalf uur, waarin toch geen van de bekende delen ontbreekt en de nadruk ligt op de harmonie tussen de stemmen en het aangrijpende verhaal dat dichterbij komt dan ooit.

Meesterwerk
Het Mini Matthäus ensemble is zeven jaar geleden opgericht om de Matthäus Passion op meer plaatsen te laten klinken dan de gebruikelijke grote concertpodia en kerken. Het ensemble zong al in volle dorpscafés, kleine theaters en kerkjes. De gestripte Mini Matthäus is voor kenners en liefhebbers, maar ook voor iedereen die niet zo lang wil zitten of wel eens kennis wil maken met Bach's meesterwerk.
Dat kan zondag 7 april om 15.30 uur in de Garnizoenskerk aan de Servetstraat 1 in Ravenstein. De deuren gaan een half uur eerder al open. De entreeprijs bedraagt 15 euro. Pinnen is niet mogelijk De vriendenpas is geldig, jeugd tot 18 jaar mag gratis naar binnen. Reserveren kan online via www.cultuurravenstein.nl of stuur een mail naar secretariscultuurravenstein@gmail.com

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties