Kerkdorpen Ravenstein

Filmpjes van 'MeneerMegens' al 1,2 miljoen keer bekeken

YouTube-hit Dirk Megens uit Deursen genomineerd als Leraar van het jaar

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

DEURSEN - Dirk Megens uit Deursen, bij velen bekend als 'Meneer Megens' behoort tot de laatste tien genomineerden voor de titel Leraar van het Jaar in de categorie mbo. Op 26 januari wordt in Utrecht bekendgemaakt of Dirk, die lesgeeft op het ROC in Nijmegen, zich inderdaad twaalf maanden lang de beste leraar van Nederland mag noemen.

Dirk Megens tijdens een van zijn YouTube-filmpjes.

Onder de naam 'MeneerMegens' geeft Dirk op zijn eigen YouTube-kanaal uitleg over allerlei rekenonderwerpen. Het gaat om verschillende soorten filmpjes, waarin hij korte uitleg geeft met een verwerking of in een contextvorm. De video’s zijn razend populair en zijn inmiddels al 1,2 miljoen keer bekeken. Het YouTube-kanaal van de Deursenaar telt daarnaast meer dan 4.000 abonnees.

Dirk Megens studeerde zelf Commerciële Economie aan de HAN in Nijmegen en besloot na zijn afstuderen nog een jaar de lerarenopleiding te volgen. Sinds 2009 is hij docent rekenen op het ROC in Nijmegen. Onlangs won Dirk ook de prijs voor het Beste Rekenidee van Nederland door een rekenspeurtocht uit te zetten door de school voor het vak Meetkunde.


De Leraar van het Jaar verkiezing is in 1999 in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan een positief imago van de leraar. Leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren kunnen elk jaar hun favoriete leraar of collega voordragen. De vier Leraren van het Jaar (primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo) zijn dan een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zij krijgen een podium om hun inspiratie en passie uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties