Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken

Wat doe je met een vrijkomende lijfrente?

Door Veldsink-Reijers

Met een lijfrenteverzekering spaar je een aanvulling op je inkomen voor later bij elkaar. Als de polis de einddatum nadert, kun je kiezen wat je met het vrijkomende geld gaat doen. Dat is een goed moment om na te gaan hoe je er financieel voorstaat.

Als je lijfrenteverzekering tot uitkering komt, is het de bedoeling dat je een nieuw product afsluit dat direct maandelijks een bedrag uitkeert als aanvulling op je inkomen. Je hebt twee opties: je geld omzetten in een maandelijkse uitkering of nog een tijdje doorsparen door de lijfrente uit te stellen. Wat je kiest, hangt af van wat je wilt en of je het geld nu nodig hebt. Werk je bijvoorbeeld nog een tijdje door, dan is uitstellen een optie.

Sparen of beleggen
Stel je de lijfrente uit, dan kun je kiezen voor sparen of beleggen. Zelfs als je kiest voor de uitkering, dan kun je verder sparen met het geld dat er nog in de pot zit. De belangrijkste vraag is hoeveel inkomen je straks wilt hebben en of je lijfrente-uitkering daar een rol in kan spelen.

Kies je voor banksparen, dan betaal je wat minder aan kosten. Beleggen heeft als voordeel dat je de rest van je leven elke maand een uitkering krijgt. Met beleggen heb je daarnaast – zeker gezien de lage spaarrente - meer kans op een aantrekkelijk rendement. De kosten zijn wel wat hoger.

Maak een plan
Als je lijfrenteverzekering het komende jaar afloopt, is het verstandig om tijdig een Veldsink Financiële Foto bij ons te laten maken. Daarmee brengen we in beeld hoe je ervoor staat en welke mogelijkheden je hebt om jouw wensen waar te maken. Er zijn namelijk nogal wat fiscale spelregels waar je rekening mee moet houden. Maak eens een afspraak met een van onze adviseurs. Die vertelt je er graag meer over.

Neem contact met ons op via 0486-415399 of ravenstein@veldsink.nl, of loop binnen bij ons kantoor Kuiperstraat 1 in Deursen-Dennenburg.

Veldsink-Reijers

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties