Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Veldsink-Reijers

Wat betekenen de nieuwe regels rondom hypotheken voor jou?

Door Veldsink-Reijers

Tijdens Prinsjesdag op 15 september jl. heeft het kabinet nieuwe regels bekendgemaakt op het gebied van hypotheken, die in 2021 gaan gelden. Voor de meeste mensen is het nogal veel informatie en vaak ook onduidelijk wat het eigenlijk concreet betekent voor iemands eigen situatie.

Daarom nemen wij je graag kort mee door de belangrijkste wijzigingen op het gebied van hypotheken voor 2021.

• Vanaf 2021 telt het tweede inkomen voor maximaal 90% mee voor de bepaling van de hoogte van de maximaal te lenen hypotheeksom. Voor dit jaar ligt dit percentage nog op 80%. Met deze nieuwe regel kunnen mensen dus meer lenen vanaf 2021.

• Starters of doorstromers die tussen de 18 en 35 jaar oud zijn betalen vanaf 2021 geen overdrachtsbelasting meer bij aankoop van een woning (als zij nog niet eerder van deze vrijstelling gebruik gemaakt hebben). Voor andere huizenkopers geldt nog het verlaagde tarief van 2% overdrachtsbelasting.

• De NHG-grens wordt vanaf 2021 verhoogd van € 310.000,- naar € 325.000,-. Dit betekent dat er meer mensen gebruik kunnen maken van de NHG-garantie. De eenmalige kosten voor NHG blijven ongewijzigd op 0,7% van de aankoopsom.

• De fiscale renteaftrek wordt vanaf 2021 gemaximaliseerd naar 43%.
Dat betekent dat mensen met een bruto jaarinkomen van meer dan € 68.507,- minder terug ontvangen aan hypotheekrenteaftrek. Dit percentage was in 2020 maximaal 49,5%.

Dit zijn de meest ingrijpende wijzigingen die vanaf 2021 gaan gelden op het gebied van hypotheken. Sommige pakken gunstig uit, andere wat minder.

Is het interessant om dít jaar nog iets met je hypotheek te doen?
Een van onze gekwalificeerde adviseurs neemt dit graag met je door. Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan via www.veldsink.nl/particulier/prive/hypotheek of neem even contact met ons op via ravenstein@veldsink.nl of 0486-415399 voor het maken van een afspraak.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties