Kerkdorpen Ravenstein

Vuilnisophaaldienst

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Op de eerste plaats voor allen een gezond 2018 gewenst namens het hele High Care team. We gaan het jaar beginnen met de vuilnisophaaldienst. Stel je eens voor dat de vuilnisophaaldienst staakt, het vuilnis blijft in de schuur staan, de kliko is vol en wat moet je dan? Het afval in zakken en parkeren, in de berging, in de schuur, naast de vuilnisbak en de paniek slaat toe. Help, waar laat ik de rommel. Iedereen is dan weer opgelucht als de staking voorbij is en het afval opgehaald wordt.

Een van mijn eerste leraren had het altijd over een kachel. Als een kachel niet goed brandt, ga je de schoorsteen vegen, de ruitjes schoonmaken, mooi aanmaakhout en droog groter hout. Maar als je de asla niet leeg maakt, krijg je de kachel niet aan het branden.

Twee voorbeelden van afvalverwerking. Kijk eens naar je lichaam, de voeding is niet meer wat het geweest is, veel toevoegingen, veel suiker, veel grote eiwitten door de vleesconsumptie, we eten te veel en te rijk. De spijsvertering moet dit verwerken: de nier, lever en vooral de darmen doen de afvalverwerking. Wat betekent dit? De nier en de blaas door middel van de urine, de darmen door de ontlasting. En de lever? Dat is de grote regisseur, de suikers, het cholesterol, het ontgiften, het recyclen, de B12-huishouding, een paar van de functies van de lever.
Dus als er iets fout gaat, merk je dat aan klachten die de lever veroorzaakt. Het cholesterol stijgt, de suiker gaat rammelen, hoofdpijn door het slechte ontgiften, vermoeidheid omdat het recyclen niet goed loopt, spierpijn, gewrichten, rugklachten. Hoe komt dat? De darm heeft een mechanisme dat ervoor zorgt dat afvalstoffen die in de darm achterblijven weg kunnen naar de bloedbaan, bloed gaat naar de lever en daar ontstaan dan de problemen. Een beetje zwart/wit medisch gezien, maar het is de bedoeling dat u het snapt. Een back-upsysteem van de darm, anders zou de darm ziek worden. Een ander systeem is ontgiften via de huid. Als je transpiratie sterk ruikt of als je kleding verkleurt onder de oksel dan weet je dat het zweet te zuur is, dus vol zit met afvalstoffen. Zweetvoeten en natte handen is hetzelfde.

Dus voordat het lichaam ziek wordt, zijn er al veel signalen die je waarschuwen. Luister hiernaar! Snap je niet wat je eigen signalen betekenen, kom dan luisteren naar de gratis lezing over dit onderwerp, ontgiften, de rommel opruimen maar HOE? Op 17 februari van 11 tot 12.30 uur de gratis lezing over detoxen bij High Care 3000 aan de Loonsestraat 17 in Neerloon. Wel even aanmelden, telefonisch op 0486-416530 of via info@highcare.nl, want vol is vol.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties