Kerkdorpen Ravenstein

Taxi De Vocht is dé zorgvervoerder van de regio

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

DEMEN - Taxi De Vocht uit Demen is hét taxibedrijf voor Oss, Landerd, Grave en omgeving. De onderneming specialiseert zich al tientallen jaren in zorgvervoer. Dat wil zeggen dat ze ervoor zorgen dat mensen op tijd bij hun afspraak in het ziekenhuis, in de kliniek of bij de specialist zijn. Hiervoor hebben ze contracten afgesloten met diverse zorgverzekeraars. Sinds 1 januari hoort de CZ Groep ook weer tot de partijen waar Taxi De Vocht mee samenwerkt.

Eigenaar Sjoerd de Vocht is al meer dan vijfentwintig jaar betrokken bij het bedrijf dat in 1938 is opgericht door zijn grootvader Theo. "In de begintijd bracht mijn grootvader al mensen naar het ziekenhuis", weet hij. "Zorgvervoer doen we dus al meer dan tachtig jaar en in die periode hebben we heel veel ervaring opgedaan. Stiptheid en betrouwbaarheid vinden wij heel belangrijk.

Ervaren chauffeurs
De vraag naar kwaliteit is groot in het zorgvervoer. "Wij investeren in ons materiaal en in ons personeel", stelt De Vocht, die zelf ook als chauffeur actief is. "We hebben zeven voertuigen, waarvan vier geschikt voor rolstoelgebruikers. Onze elf chauffeurs zijn stuk voor stuk ervaren en goed opgeleid. Zo zijn ze bijvoorbeeld op training geweest in een dialysecentrum. Op locatie leerden ze van professionals hoe je het beste om kunt gaan met dialysepatiënten. Dat is fijn om te weten als je die mensen vervoert, zodat je kunt helpen als dat nodig is. Ook hebben al onze chauffeurs de cursus levensreddend handelen gevolgd en word hun kennis jaarlijks geactualiseerd."

Wat is zorgvervoer?
Zorgvervoer is beschikbaar voor mensen die naar het ziekenhuis, de kliniek of de specialist moeten voor een behandeling die vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Je komt in aanmerking als je last hebt van nierfalen, blind of slechtziend bent, afhankelijk bent van een rolstoel, een behandeling voor kanker ondergaat of wanneer je voor een langere periode meermaals per week een behandeling hebt.
Taxi De Vocht heeft hiervoor contracten afgesloten met meerdere zorgverzekeraars. "Vijf jaar geleden raakten we ons contract met CZ Groep kwijt door bezuinigingen", vertelt De Vocht. "In de tussentijd hebben we uiteraard niet stilgezeten. Gelukkig zijn we nu weer zelfstandig contractant en kunnen we inwoners met een zorgvraag uit de gemeenten Grave, Landerd en Oss maar ook daarbuiten naar hun afspraak brengen. De bestemming maakt niet uit. Dat kan in Uden zijn, maar ook Amsterdam, Maastricht of Groningen. Als je in aanmerking komt voor zorgvervoer heb je recht op een vrije keuze, zolang het maar een erkend zorgvervoerder is. Overstappen naar ons kan ook."

Overige diensten
Naast zorgvervoer verleent het taxibedrijf ook andere diensten. "We brengen en halen ouderen en mensen met een beperking die naar de dagbesteding gaan", geeft De Vocht aan. "Ook kunnen we een rol spelen in het vervoeren van werknemers die tijdelijk niet zo mobiel zijn. Dat kan gunstiger zijn voor een werkgever dan wanneer zo iemand in het verzuim terechtkomt. Verder heb je nog zaken als luchthaven- en groepsvervoer."

Contact
Kijk voor alle diensten van Taxi De Vocht op www.taxidevocht.nl. Heb je een vervoersvraag? Neem dan contact op met Sjoerd de Vocht via 0486-411459 of sdevocht@taxidevocht.nl. Hij kan eventueel ook helpen met het aanvragen van de vervoersvergoeding bij je zorgverzekeraar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties