Kerkdorpen Ravenstein

Beestachtige gedichten door of voor kinderen

Poëziefietsroute 2020-2021 Stichting Cultuur Ravenstein

Door Stichting Cultuur Ravenstein van Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - Vanaf zaterdag 4 april is de Ravensteinse poëziefietsroute vernieuwd. Dat wil zeggen dat er nieuwe gedichten hangen op 10 plaatsen aan de openbare weg. De fietsroute van bijna 40 kilometer loopt via alle kernen van de voormalige gemeente Ravenstein. Dus deels over de Maasdijk en deels door het mooie buitengebied van Oss bij Herperduin.

Let op ieders gezondheid en houd afstand, maar ga lekker fietsen met uw kinderen langs deze speciale editie van de Ravensteinse poëziefietsroute met beestachtige gedichten door of voor kinderen.

De geïllustreerde fietsroutekaart, met op de achterkant de tekst van alle gedichten, kost 1 euro en is te koop bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein en bij de VVV in Oss. Vanwege de coronamaatregelen kunt u een eenvoudige routekaart ook als pdf downloaden op www.cultuur-ravenstein.nl.

De gedichten voor de poëziefietsroute 2020 zijn geselecteerd uit de inzendingen van een gedichtenwedstrijd. Via de basisscholen hebben we begin dit jaar alle kinderen in Oss tussen de 8 en 12 jaar uitgedaagd om een gedicht met bijpassende tekening te maken bij het onderwerp ‘Beestjes’. Uit de inzendingen zijn zeven door kinderen gemaakte gedichten met tekening geselecteerd die nu te zien zijn in de poëziefietsroute. Daarnaast zijn er drie voor kinderen gemaakte gedichten in de route opgenomen. De kinderen met een winnend gedicht hebben inmiddels bericht ontvangen, met een afdruk van hun poster en een attentie.

De gedichtenwedstrijd en de poëziefietsroute 2020 zijn mede mogelijk gemaakt door sponsors. Ga voor meer informatie naar www.cultuur-ravenstein.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties