Kerkdorpen Ravenstein

Sint Jansviering in Neerlangel op zondag 30 juni

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

NEERLANGEL - In Neerlangel wordt op zondag 30 juni het patroonsfeest van de H. Johannes de Doper gevierd, in en nabij het kerkje aldaar. Dit feest dat in de open lucht plaats vindt, wordt jaarlijks georganiseerd door het St. Jansgilde van Neerlangel en kent een traditie van vele eeuwen.Het altijd aanwezige St.Barbaragilde zal weer assisteren. De festiviteiten beginnen al op maandag 24 juni, de verjaardag van St. Jan, wanneer er in het kerkje om 19.30 uur een plechtig H. Lof zal worden opgedragen.

Zondags voor de H. Mis die om 10.30 uur begint worden de Koning en de Priester door beide Gilden afgehaald en trekt men in plechtige stoet naar het kerkplein onder de bomen. Voor de kinderen is er een kindernevendienst, waarbij ze het veld in gaan om St.Janskruid te plukken, wat ze in een grote mand aan de priester aanbieden. Met hun eigen bloemen - in wijwater gedrenkt - worden ze dan gezegend, waarna de bloemen tot kerstmis worden gedroogd en dan als St.Jansstro in de kribbe gelegd.

Na afloop van de plechtigheid wordt eenieder een kopje koffie aangeboden, waarna het koningschieten begint, waarvoor een aparte vogel is geplaatst voor het St.Jansgilde, het Gilde van St.Barbara alsook een zogenoemde vrije vogel voor het publiek. Voor de Koning van de vrije vogel is een mooie prijs en een wisselbeker beschikbaar. Om aan de schietwedstrijd voor de vrije vogel te kunnen deelnemen dient men een geldig legitimatiebewijs te overleggen.

De festiviteiten worden muzikaal opgeluisterd door Muziekkapel Acht Pils en Twee Donker uit Ravenstein. Iedereen is welkom.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties