Kerkdorpen Ravenstein

Berichten uit de Vrijstaat

Schout en kunstenaar Jos Verschaeren maakt furore in het buitenland

Door Theo van Duren

NEERLOON - Landgenoten! Reis volgende week af naar Amersfoort en bezoek de spraakmakende expositie ‘Adieu’ in galerie De Ploegh die nu al veel stof doet opwaaien. Want met de werken die onze schout van Neerloon daar tentoonstelt, maakt hij op niet mis te verstane wijze duidelijk dat de Hollanders nog steeds een rekening hebben openstaan in de vrijstaat. Zoals daar zijn de afbraak van ons kasteel, het brandschatten en plunderen waar mogelijk en dan ook nog eens het geringschattend spreken over het volk van Neerloon.

Met zijn ‘Goedendag’ haalt Verschaeren verwoestend uit. Payback time. En snel een beetje. Want inspelend op de schraapzucht van onze noorderburen, verhoogt Verschaeren elke dag de prijs met 10 %. We kennen immers onze pappenheimers. Wachten, wachten, wachten en dan hopen dat de laatste dag de kunstwerken voor een prikje de deur uit gaan. Mooi niet. Dieper dan ooit tevoren zullen ze in de buidel moeten tasten!
Woensdag 16 oktober gaat de galerie open. Erop af mensen en geniet van de combinatie van prachtige kunstwerken, van de heerlijke muziek op zaterdag rond 15 uur van de saxofonisten An, Dré, Rie en Jeu en van de beteuterde gezichten van de Hollanders op zondag.

Leve de vrijstaat! Leve de schout van Neerloon!

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?