Kerkdorpen Ravenstein

Proeven

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

De december maand staat weer voor de deur. De maand van pepernoten, gevulde speculaas, amandelstaaf, kortom veel suiker en rijk eten. Maar ook de maand van vermoeidheid, buikpijn en pijnklachten. Waarom laten mensen in de decembermaand hun voedingspatroon toch los, dan mag het allemaal een keer...?

Het is toch niet zo moeilijk om lekker en toch ook gezonde dingen te maken? We horen vaak het tegenovergestelde: geen goede recepten, onbekende producten, waar kan ik ze kopen? Is het veel duurder? Moet je dan alles zelf maken? Dat valt echt wel mee, we laten het zien maar ook proeven. Wij gaan een aantal gerechten voorbereiden die u ook kunt proeven. De recepten leveren we ook aan. Het zijn eenvoudige gerechten, praktisch en gewoon in de supermarkt te koop.
Glutenvrij, melkvrij, suikervrij en toch lekker? Het kan echt wel hoor...

Tijdens een lezing over voeding gaan we u uitleggen waarom we kiezen voor andere producten, waarom dat gezonder is en minder klachten geeft. De tarwe, daar zit gluten in en dit geeft vaak onbegrepen buikklachten. Je hoeft er niet allergisch voor te zijn om toch klachten te krijgen. Gluten verminderen is echt niet moeilijk. Zo is melk moeilijk verteerbaar. Het eiwit is vooral de boosdoener. Dus de lactosevrije melk heeft weinig zin, want het eiwit blijft er gewoon inzitten. Hoe moet je dan koken zonder die melk, hoe kun je dat veranderen? Heel makkelijk, met de plantaardige varianten. Is dat lekker? Kom proeven.
Vlees? Voor mensen is vlees een moeilijk te verteren eiwit. Je hoeft niet vegetarisch te gaan eten, maar zo af en toe eens een vleesloos dagje doet goed. Hoe? En wat moet je dan eten, ook daar hebben we lekkere en makkelijke recepten voor.

Deze gratis lezing is op zaterdag 8 december en begint om 14 uur tot ongeveer 16 uur. Achter op het terrein van High Care 3000 in Neerloon. Graag telefonisch aanmelden via 0486-416530 of via de mail info@highcare.nl. Ook voor het gratis spreekuur iedere maandagmiddag om 13 uur graag aanmelden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties