Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best van HighCare 3000

Prikkelbaar Darm Syndroom, PDS

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Je kunt het heel veel namen geven, spastische darm, geïrriteerd darmsyndroom, chronische buikpijn, het doet allemaal pijn.

De meest voorkomende klachten zijn:
- Buikpijn;
- Buikkrampen, soms zo erg dat je op bed moet gaan liggen;
- Problemen met ontlasting;
- Opgezette buik en winderigheid door gasvorming;
- Een poeppatroon waarbij diarree en verstopping elkaar afwisselen.

In eerste instantie denk je aan een allergie voor voedingsmiddelen, als dat zo is heb je een oorzaak van de buikpijn. Laat dat voedingsmiddel weg en de pijn is waarschijnlijk weg. Als dat niet het geval is moet je gaan zoeken. Een druppel bloed onder de microscoop geeft al veel antwoorden, geen allergie maar een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen.

Stel je voor dat je melk drinkt en je vindt dit erg lekker. Geen klachten op dat moment maar een paar uur later gaat het pijn doen, de melk is in je darm aangekomen en geeft daar een verzuring van de slijmvliezen. De darm gaat dan in een kramp en dat doet pijn. Melk is een grote boosdoener, suikers en gluten doen gezellig mee. Je kunt het zelf uit proberen door bepaalde voeding weg te laten, gaat de pijn weg dan weet je meteen het antwoord. Soms moet je iets meer helpen omdat een slechte darmfunctie ervoor zorgt dat vitaminen en mineralen niet goed opgenomen worden. Met een druppel bloed onder de microscoop kun je dit goed zien.

Hulpmiddelen als een halve citroen met warm water voor het ontbijt en twee eetlepels lijnzaadolie per dag doen wonderen. Voeding aanpassen, tekorten aanvullen dat doet de rest.

Heeft u hier nog vragen over of bent u nieuwsgierig geworden naar uw bloed? Iedere maandag tussen 13 en 14 uur is er een gratis spreekuur, we hebben dan 10 minuten per persoon om even naar uw bloed te kijken. Wel graag even aanmelden!

Gratis lezing
Op zaterdag 8 september van 11 tot 12.30 uur vindt bij HighCare 3000 de eerste gratis lezing van het nieuwe seizoen plaats met als onderwerp het Prikkelbaar Darm Syndroom. Ook hiervoor graag aanmelden via info@highcare.nl of telefonisch via 0486-416530.

Janny de Best
High Care 3000
Loonsestraat 17 Ravenstein
0486-416530 / www.highcare.nl 

|Doorsturen

PETRA

2018-08-25 07:39:37

Symbion forte is een geweldig natuurlijk medicijn voor mensen met pds. Sinds ik deze capsules gebruik is er rust ontstaan in mijn buik. Ontspanning dus. Je moet het maar eens googlen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties