Kerkdorpen Ravenstein

Realistische schilderijen

Pieter van Bernebeek uit Dieden exposeert in Persingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

DIEDEN - Na eerdere succesvolle exposities in de afgelopen jaren exposeert Pieter van Bernebeek uit Dieden op 10 en 11 november opnieuw in het Kerkje van Persingen bij Nijmegen.

Pieter maakt realistische schilderijen in olieverf op doek of paneel. Na een opleiding op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht heeft hij de 5-jarige tekenopleiding op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk afgerond. Hierna schilderde hij enkele jaren aan de fijnschilderschool van de Vlaamse schilder Maarten Boffé waar hij zijn techniek in het schilderen met olieverf verder verbeterde. Pieter exposeert in galeries in binnen- en buitenland.
In 2016 won hij de publieksprijs Oog van Oss 2016 die jaarlijks georganiseerd wordt door de Osse kunstenaarsvereniging K26. Een jaar later werd een schilderij van Pieter gekozen door de vakjury uit ruim 1000 inzendingen tot de laatste 50 genomineerden in de nationale kunstwedstrijd Schilderij van het jaar 2017.

In het kerkje in Persingen exposeert Pieter naast stillevens en enkele portretten ook twee 'Groesbeekse' schilderijen waarin hij familieherinneringen heeft vorm gegeven. Tijdens de expositie wordt er muziek gemaakt door het Nijmeegse duo Zussie.
Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 10 en zondag 11 november tussen 11en 17 uur te komen kijken en genieten van de schilderijen van Pieter van Bernebeek in het kerkje in Persingen (in de Ooypolder bij Nijmegen). Meer werk van Pieter staat op www.pietervanbernebeek.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties