Kerkdorpen Ravenstein

Nederlands kampioenschap voor Jaydee en Fayènn van Els uit Huisseling

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HUISSELING - Jaydee (11) en Fayènn (9) van Els uit Huisseling zijn na een raar verlopen seizoen Nederlands Kampioen geworden in de B-klasse bij de kidsandsidecars. Hier rijden tien teams mee, verdeeld over drie klassen. Broer en zus komen dus uit in de B-klasse. Dit zijn de jongste deelnemers met het minste vermogen. Door corona kon de competitie pas in juni van start gaan. Vervolgens reden ze wedstrijden in Geldermalsen, Overloon, Groesbeek, Horst en tot slot in Meijel, waar ze het laatste weekend van oktober het kampioenschap veiligstelden.

Jaydee en Fayènn, rijdend met startnummer 111, hebben dit seizoen veel geleerd. Jaydee is de bestuurder en Fayènn is zijn bakkenist. Iedere wedstrijd vindt ze wel een geschikt moment om tijdens de manches haar hand los te laten en te zwaaien naar haar meegereisde toeschouwers. Dit jaar ging iedere wedstrijd beter en harder.
Zaterdag 30 oktober was in Meijel de laatste wedstrijd van het seizoen. Door afzeggingen van meerdere teams was er sprake van een kleine bezetting. Dat hinderde broer en zus niet. Jaydee wist de gashendel goed open te draaien en te houden en zo het zijspan te laten loeien. Fayènn moest zich met twee handen goed vasthouden. Beide manches eindigden ze tweede. Toch kwam het jonge duo juichend over de streep, want ze hadden voldoende punten voor de eerste positie in klasse B. Omstanders trakteerden hen op een champagnedouche.

Rollen omgedraaid
Komend seizoen worden de rollen omgedraaid. Jaydee gaat zijn gashendel uit handen geven aan Fayènn. Zijn kleine zus neemt de plek op het zadel over. Ze is vastbesloten om voor een verrassing te zorgen. Fayènn wil heel graag samen met haar broer, die in 2022 de rol van bakkenist overneemt, de titel verdedigen. De nieuwe Daniël Willemsen, dat is wie ze later worden wil. Fayènn is vastbesloten om net zoveel titels als de gevierde motorcrosser binnen te slepen. En dan het liefst samen met broer Jaydee als bakkenist.
Afgelopen zomer heeft Jaydee al laten zien dat ze niet bang is. In België deed ze mee aan een toernooi. Rijdend, samen met een ander jeugdzijspanteam uit Frankrijk, tussen de jeugdquads reed zij haar allereerste wedstrijd op een harde baan. Dat was nieuw voor haar. De paar keren dat ze op een crossbaan gereden had was in Berghem, een zandbaan. Aan doorzettingsvermogen geen gebrek. In de tijdtraining zette zij de derde totaaltijd neer. Een super knappe prestatie. Tot haar grote spijt moest ze toen in de eerste manche, rijdend op de derde plek, opgeven vanwege een blessure van haar Belgische bakkenist. In de tweede manche heeft zij toen samen met Jaydee als invalbakkenist een inhaalslag moeten maken. De motor viel uit bij het vallen van het starthek. Van achteruit hebben ze zich terug geknokt. Geen probleem voor Fayènn en Jaydee. Er werd hard gewerkt en uiteindelijk werden broer en zus afgevlagd op plek vier. Zo hebben Fayènn als rijder en Jaydee als bakkenist al een hele mooie, eerste ervaring opgedaan.

Trainen
In 2022 willen Jaydee en Fayènn voor beide Nederlandse bonden gaan rijden. Fayènn in de kidsandsidecars competitie bij de MON bond. Ook Jaydee zal zijn rijvaardigheden niet gaan verleren. Hij zal in de Youngsters competitie van de KNMV op een groter, zwaarder span, samen met zijn zus als bakkenist de strijd met de iets oudere jeugd aan gaan. Komende winter gaat flink getraind worden om Fayènn verder klaar te stomen voor haar avontuur achter het stuur. Jaydee gaat werken aan zijn skills als bakkenist om er niet uit te vallen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties