Kerkdorpen Ravenstein

Maandblad Over d’n Dam bestaat 12,5 jaar

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OVER D'N DAM - Maandblad Over d’n Dam bestaat deze twaalfenhalf jaar. De inwoners van Deursen, Dennenburg, Demen, Dieden en Neerlangel ontvangen het gratis nieuwsblad elke maand in de bus. Het koperen jubileum wordt niet apart gevierd, omdat tijdens het tienjarig bestaan al royaal is uitgepakt met een prachtig kleurennummer. “Maar we willen als redactie en bezorgers wel duidelijk naar buiten laten klinken dat we beretrots zijn dat we deze mijlpaal hebben bereikt", zegt voorzitter Riëtte van den Heuvel.

Het redactieteam bestaat uit veertien personen, van wie er drie vanaf het begin van de partij zijn. Dat zijn voorzitter van de Stichting Nieuwsblad voor de dorpen van Over d’n Dam, Riëtte van den Heuvel, secretaris Jannet Liefting en Jan Maarten Frequin. "De lezers in de vijf kerkdorpen waarderen ons werk in hoge mate", weet Van den Heuvel. "Dat wordt ons elk jaar overduidelijk gezegd, als we in de zomer langs de huizen gaan om de vrijwillige bijdrage op te halen. De complimenten voor ons werk zijn dan talrijk en dat geeft ons ook weer de moed en de kracht om elke maand weer aan een nieuwe uitgave van Over d’n Dam te werken. En vooral ook dank aan de medewerkers die ons blad hebben (moeten) verlaten."

Burgemeester
In het jubileumblad ter gelegenheid van het tienjarig bestaan schreef burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van de gemeente Oss dat 'dit mooie blad een goed voorbeeld is van saamhorigheid, de handen uit de mouwen steken en jezelf inzetten voor de samenleving'. De burgemeester complimenteerde de enthousiaste vrijwilligers, die er voor zorgen dat de bewoners van de vijf kerkdorpen van Over d’n Dam elke maand gratis het nieuws en achtergronden over hun omgeving in de bus krijgen. “Het leven is goed daar op de grens van het Brabantse land en het is goed als we daarover elke maand kunnen lezen, dankzij deze hardwerkende redactieleden en de bezorgers,” schreef Buijs in de jubileumuitgave van 2,5 jaar geleden.
Terugkijkend op de jaren dat Over d’n Dam nu verschijnt is ‘hoofdredacteur’ Riëtte van den Heuvel-van der Heijden blij dat het blad zo goed aanslaat bij de lezers. "We zijn er destijds mee begonnen om de saamhorigheid van Over d’n Dam te bevorderen", licht ze toe. "En daar willen we mee doorgaan."

Maandelijks worden er ongeveer 500 exemplaren in Over d’n Dam huis aan huis bezorgd, terwijl er ook (met name in Ravenstein) ongeveer dertig abonnementhouders zijn.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties