Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

Je bent geen 20 meer

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Langzaam maar zeker kruip ik ook naar de 65+ en krijg ik bijna AOW. Dat voelt heel bijzonder. Maar als iemand tegen mij durft te zeggen dat ik geen 20 meer ben, krijgen ze de wind van voren en wel stormkracht 12, code rood. De grootste onzin aller tijden, klachten krijgen omdat je ouder wordt en het dan afdoen op deze manier. Het is leuk om ouder te worden, niet altijd meer ja te hoeven zeggen, doen wat je zelf wilt, minder werken en tijd overhouden voor andere dingen, maar dan moet je lichaam wel meewerken.

Leuk ouder worden, hoe doe je dat?
- Bewegen; uiteraard naar kunnen en eventueel onder begeleiding, maar je moet blijven bewegen, rust roest!
- Met verstand naar voeding kijken, we weten allemaal wat goed voor ons is en wat niet en dat bedoel ik met verstandig eten. Als je ouder wordt kan het zijn dat je minder zin hebt in eten, zeker als je alleen bent komen te staan. Och, ik eet wel wat, is niet zo belangrijk. Maar het is wel belangrijk, je cellen hebben bouwstenen nodig om goed te functioneren.
- Verantwoord medicijngebruik, laat eens naar je medicatie kijken door de apotheek, huisarts of door ons. Neem niet zomaar iedere dag pijnstillers in zoals paracetamol.
- Drinken, water wel te verstaan. Je lijf heeft iedere dag schoon water nodig, het liefste met wat citroen erin. Goed voor de blaas, spoelt lekker door. Goed voor de darmen, dan droogt de ontlasting niet zo in. Goed voor de huid, schilfert het niet zo. Goed voor de lever, hulpje bij het filteren van de afvalstoffen. Goed voor de bloedsomloop anders gaat het bloed dikker worden met alle gevolgen van dien en ga zo maar door.
- Mentale gezondheid, heb je misschien een vitaminetekort door alle medicijnen die je slikt? Vitaminetekort is een bijwerking van veel medicijnen en de oorzaak van veel depressies.
- Vermoeidheid, vitaminetekort?
- Slaapproblemen, daar zijn zoveel oorzaken voor, kijk eens naar de bijwerkingen van de medicijnen.
- Eenzaamheid, ben je net je partner kwijt, zit je nu alleen? Ga niet bij de pakken neerzitten, ga erop uit, zoek de mensen op bij een bewegingsclub, vrijwilligerswerk, kaarten, er is zoveel meer!

Veel aandoeningen van ouderen zijn aan te pakken, het verouderingsproces kun je aanpakken, doe er iets mee. Thuis op een stoel achter de geraniums is niet meer van deze tijd, kom op, in de benen, samen leuke dingen doen en plezier maken.

Gratis lezing
Tijdens een gratis lezing op maandagavond 7 oktober van 19 tot 20.30 uur gaan we dit onderwerp verder uitdiepen en gaan we het hebben over hoe we úw lichamelijke klachten kunnen aanpakken en úw kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Want daar hebben we het over, kwaliteit van leven!

Geen tijd die avond, dan is er nog het gratis spreekuur iedere maandag van 13 tot 14 uur voor mensen die nog niet bekend zijn bij High Care 3000. Voor het spreekuur en de lezing graag aanmelden via info@highcare.nl of telefonisch via 0486-416530.

Janny de Best
High Care 3000

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties