Kerkdorpen Ravenstein

Huisselingse Ulrieke Kocken (11) in team jongste Vierdaagselopers

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HUISSELING - Ulrieke Kocken uit Huisseling is met haar 11 jaar een van de jongste deelnemers aan de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang loopt zij elke dag 30 kilometer samen met het #vteam. Het hele team van jonge deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #vteam. Met elkaar maken ze van de Vierdaagse een groot feest. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 101ste Nijmeegse Vierdaagse met de 101 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen. Tijdens de Vierdaagse maken ze elke dag reportages, vlogs en livestreams over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid.

Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2005. Ulrieke Kocken loopt, net als andere kinderen van het #vteam voor een goed doel, namelijk Against Cancer. Ulrieke Kocken vertelt: "Het is superleuk om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen voor vriendschap, vrede en vrijheid. Maar ook om door zo veel mogelijk mensen gesponsord te worden en extra aandacht te vragen voor de stichting Against Cancer. Een stichting die ervoor te zorgt dat kinderen en hun familie een dag van hun leven krijgen om zo even deze rotziekte te kunnen vergeten."

De kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. Tako Rietveld: "Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?