Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

Hoofdpijn/Migraine

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Hoofdpijn is een van de belangrijkste redenen om pijnstilling te slikken, miljarden slikken we per jaar weg om van de pijn af te komen. Migraine behandelen doe je met nog sterkere medicatie die op termijn ernstige orgaanschade kan geven. En vergis je niet, van paracetamol kun je ernstige leverschade krijgen! Dus, ga eens kijken of er een andere behandelmanieren zijn om de pijn aan te pakken.

Laten we eens naar de oorzaken van hoofdpijn kijken. Hoofdpijn kent verschillende vormen zoals aangezichtshoofdpijn, cluster hoofdpijn, spanningshoofdpijnen en migraine. Hoofdpijn en migraine zijn neurologische aandoeningen. Migraine is geen gewone hoofdpijn, pijn komt in aanvallen, meestal aan één kant van het hoofd, heftig bonzend, misselijk en braken, lichtgevoelig en inspanning is onmogelijk. Zo heeft iedere vorm van hoofdpijn zijn eigen klachten.

Wat kun je er aan doen?
Wat zou de oorzaak kunnen zijn? In onze tak van geneeskunde is hoofdpijn een stapeling van afvalstoffen die de lever overbelasten en de kleine zenuwen irriteren. In de acupunctuur is dat mooi te zien. De galblaas/lever meridiaan beheerst het hele hoofd, vooral de zijkant en het voorhoofd. De dikke darm en de maagmeridiaan beheersen vooral het gezicht. Dit voel je ook bijna onmiddellijk in de nek en schouders, dat gaat strak staan en verkrampt met als gevolg dat de bloedsomloop hier stagneert, de afvalstoffen kunnen niet goed weg en het gaat pijn doen.
De wervelkolom probeert die spanning te verdelen over de hele rug, dus ook rugklachten kunnen hier het gevolg van zijn. Dit kan weer buikpijn geven, daardoor een verkramping van de dikke darm met een slechte stoelgang, afvalstoffen kunnen moeilijker weg en de lever wordt weer extra belast. Het is een cirkel waar je uit moet zien te komen!

Het hangt allemaal aan elkaar vast… dus je kunt wel de pijn behandelen met steeds sterkere medicatie met alle gevolgen van dien, maar je doet dan niets aan de oorzaak. Een druppel bloed onder de microscoop kan al wat duidelijkheid geven over de scheikunde in je lichaam en dit kun je dan aanpakken. Laat ons u helpen om de oorzaak te vinden en het leven wat aangenamer te maken!

Janny de Best
High Care 3000
Loonsestraat 17 Ravenstein
0486-416530 / www.highcare.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties