Kerkdorpen Ravenstein

High Care in Coronatijd

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

De hoeveelheid voorzorgsmaatregelen die we nemen, de spullen slijten van het poetsen zeg ik wel eens. We proberen de wachtkamer zo leeg mogelijk te houden, wij werken met twee therapeuten, alle twee in een ander gebouw zodat mensen elkaar niet tegen hoeven komen. We doen er alles aan om het Coronavirus buiten de deur te houden.

Wij zijn blij dat dat we kunnen blijven behandelen, want de lichamelijke klachten bij mensen verdwijnen niet zomaar. Een aantal van deze klachten is bijvoorbeeld:

* Suikerziekte; je bent aangekomen in de Coronatijd en je diabetes is wat ontregeld. Dat kun je natuurlijk behandelen met tabletten maar je kunt ook de voeding aanpassen. De orthomoleculaire therapie, dit betekent de relatie tussen voeding en ziek zijn, kan hier erg mooi op inspelen en kunnen we u misschien wat tips geven.

* Buikpijn; ook zo’n algemene klacht. Vooral bij kinderen ongrijpbaar wat zelfs een groeiachterstand kan geven. Door een druppel bloed onder de microscoop te leggen kun je vaak snel zien wat er mis gaat en daar adviezen in geven. Buikpijn door verstopping is een veel voorkomend probleem, wist je dat je twee keer per dag zou moeten poepen. Doet bijna niemand meer; stress, geen tijd, altijd haast. Maar een volle darm is een enorme belasting voor je hele lijf en soms erg makkelijk op te lossen.

Hoofdpijn is daar dus een voorbeeld van, een volle darm geeft een soort vergiftiging in je lijf wat je lever probeert op te lossen. Als dat te veel is gaat de lever protesteren en krijg je klachten zoals hoofdpijn.
Maar ook een te hoog cholesterol kan een gevolg hiervan zijn of je spieren worden zuur en gaan pijn doen, slecht slapen, kort lontje, zelfs depressiviteit kan hier uit ontstaan.

Rugklachten horen hier ook bij, zure spieren trekken aan je wervelkolom en kan grote problemen geven en relatief makkelijk opgelost worden. Pijnstillers zijn een fijne tijdelijke oplossing, maar die geven op de lange termijn weer bijwerkingen die weer klachten geven. Een mooie cirkel dus.

Gewrichten piepen en kraken ook sneller in de herfst en de winter, maar je kunt daar zelf veel aan doen, denk maar eens aan de lijnzaadolie.

Gezondheid is een groot goed zei mijn oma altijd maar je moet zelf de regie nemen!

Wist u dat onze consulten worden vergoed uit de aanvullende verzekering als u die heeft, misschien heeft u dat nog niet gebruikt. Kom eens naar het gratis spreekuur op maandag tussen 13 en 14 uur. Wel graag aanmelden op 0486-416530 of via info@highcare.nl

Blijf gezond.

Janny de Best
High Care 3000

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties