Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door High Care 3000

Gezonde voeding

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

In deze tijd hoor je weinig over gezonde voeding en de weerstand in betrekking tot corona. Dat is zo jammer, want voeding kan hier veel in betekenen. Wij krijgen regelmatig de vraag, wat is gezonde voeding en waarom is het zo belangrijk?

Iedereen heeft tegenwoordig een mening over voeding en over wat gezond is en wat niet. Verschillende hypes volgen elkaar op, de ene meer onderbouwd dan de andere, maar in de meeste gevallen leidt het bij veel mensen tot verwarring.

Voeding is een belangrijk onderdeel van onze leefstijl.
Voeding is de brandstof die ons lichaam samen met water en zuurstof in leven houdt.

Je kunt voeding zien als het medicijn voor je lichaam. Gezonde voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Voedsel is er om ons lichaam energie te geven, oftewel, om ons lichaam te voeden en niet om te vullen. ‘Je bent wat je eet!’. We kennen dit cliché allemaal, maar nemen we deze gezegde wel letterlijk genoeg?

Wanneer je een goede en gezonde start wilt maken, begin dan met etiketten lezen en negeer de voorzijde van de verpakking. Luister niet meer naar de commercials op de radio en kijk niet meer naar de reclame op tv. Al deze dingen hebben één ding gemeen, het is pure marketing. Hier zullen de ongezonde ingrediënten en eigenschappen niet genoemd worden. Om te weten wat je eet, zul je echt die piepkleine lettertjes, waarvan de fabrikant het liefst heeft dat je ze niet leest, moeten ontcijferen.

Hoe meer mensenhanden aan een product zitten hoe slechter de kwaliteit wordt.

Kies voor vers en kwaliteit, volle producten met zo min mogelijk toevoegingen. En eens een dag niet eten is supergezond, maar wel blijven drinken natuurlijk.

Ook hier weer natuurlijke dingen, water, het liefst met een schijfje citroen erin, kruidenthee of zelfgemaakte soep. Koffie, frisdrank, alcohol en melkproducten, het is allemaal bewerkt en het lichaam moet hard werken om deze rommel op te ruimen. Dit kost energie!

Als je een druppel bloed onder de microscoop legt, kun je zien wat het lichaam wel of niet kan opruimen en kun je zien of het eten wat je nuttigt voor jouw lijf geschikt is.

Je afweersysteem is afhankelijk van een goede darmfunctie en dit is afhankelijk van je voeding. Door ongezonde voeding kom je in een cirkel wat kan leiden tot een slecht immuunsysteem en een grotere gevoeligheid voor alle ziekteverwekkers.

Wilt u vrijblijvend uw bloed bekijken? U bent van harte welkom op het inloopspreekuur iedere maandag tussen 13.00 en 14.00 uur. Wel graag even aanmelden op 0486-416530 of via info@highcare.nl.

Wij zijn er de hele zomer voor al uw vragen en klachten.

Janny de Best
High Care 3000
www.highcare.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties