Kerkdorpen Ravenstein

Geen vaarseizoen voor toeristische Maaspontjes

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN/DEMEN - De toeristische fiets- en voetveren over de Maas komen dit seizoen niet meer in actie. Eerder verschoof Uiterwaarde de opening van 2 mei naar 13 juni, maar nu komt de organisatie terug op die beslissing. Hieronder vallen de overtochten van Demen naar Batenburg en van Ravenstein naar Niftrik. Deze beslissing is onder meer genomen omdat veel van de vrijwillige schippers en kaartverkopers deze zomer niet beschikbaar zijn. Het merendeel van de bemanningsleden hoort zelf tot de risicogroep.

Inmiddels is gebleken dat de pontjes kunnen worden beschouwd als een vorm van openbaar vervoer met de bijbehorende restricties. Alle mensen op de pont moeten anderhalve meter afstand houden, passagiers en bemanning moeten een (zelf meegenomen) mondkapje dragen en de capaciteit van het veer wordt tot veertig procent teruggebracht. Deze condities leiden ertoe dat niet op een fatsoenlijke manier gevaren kan worden, ook niet met aangepaste vaarschema's. Er zijn dan te weinig bemanningsleden die onder de huidige omstandigheden bereid zijn de veertjes te varen.

In overleg met de betrokken oevergemeenten is besloten de tien fiets- en voetveren van Uiterwaarde niet in de vaart te brengen. Aan de verduurzaming van de vloot wordt gewoon doorgewerkt. In de tussentijd wordt groot onderhoud en dergelijke aan de ponten uitgevoerd. Ter plaatse zal op de bestaande vaarschemaborden de stremming kenbaar worden gemaakt met een uitleg van het niet varen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties